FDA godkjenner reseptfri p-pille

Opill er den første p-pillen som er godkjent i USA for reseptfritt salg. 
I 2024: Perrigo sin reseptfrie p-pille forventes å være på hyllene i første kvartal av 2024. | Foto: Amir Cohen/Reuters/Ritzau Scanpix
I 2024: Perrigo sin reseptfrie p-pille forventes å være på hyllene i første kvartal av 2024. | Foto: Amir Cohen/Reuters/Ritzau Scanpix

Det amerikanske selskapet Perrigo har fått godkjent sitt prevensjonsmiddel Opill til reseptfritt salg av de amerikanske helsemyndighetene (FDA), skriver Bloomberg News. Godkjennelsen ble gitt til HRA pharma som ble oppkjøpt av Perrigo i mai 2022. 

Dette er de første p-pillene som det ikke trengs resept for. Pillen bruker virkestoffet Norgestrel, som til nå har blitt brukt i reseptbelagte p-piller, skriver Marketwire for danske MedWatch.

– Dagens godkjenning er første gang et reseptfritt oralt prevensjonsmiddel blir tilgjengelig for millioner av mennesker i USA, sier Patrizia Cavazzoni, daglig leder for FDAs senter for legemiddelvurdering og forskning. 

Videre sier hun:

– Når den brukes som anvist, erdaglig oral prevensjon trygg og forventes å være mer effektiv enn de reseptfrie prevensjonsmetodene som er tilgjengelig nå for å forhindre utilsiktet graviditet. 

Den reseptfrie versjonen av Opill forventes å være på hyllene i første kvartal av 2024. Perrigo sine aksjer har steget med 5,8 prosent på Nasdaq-børsen siden godkjennelsen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også