Novo Nordisk og SLV er i dialog om refusjon for fedmelegemiddel

– Vi har dialog med Legemiddelverket om refusjon for Wegovy for pasienter med sykelig overvekt. Vi ser imidlertid at dette kan ta tid, sier myndighetskontakt Tor Frostelid i Novo Nordisk.
I DIALOG: Novo Nordisk er i dialog med Legemiddelverket om prisen på produktet Wegovy for å få det på blå resept. | Foto: Lasse Moe
I DIALOG: Novo Nordisk er i dialog med Legemiddelverket om prisen på produktet Wegovy for å få det på blå resept. | Foto: Lasse Moe

Da Statens legemiddelverk (SLV) avslo å gi refusjon for fedmelegemidlet Wegovy i januar, ble det begrunnet med at midlet er for dyrt i forhold til dokumenterte helseeffekter. 

E24 skriver nå at Novo Nordisk fortsatt er i dialog med SLV om refusjon. 

– Vi har dialog med Legemiddelverket om refusjon for Wegovy for pasienter med sykelig overvekt. Vi ser imidlertid at dette kan ta tid, blant annet fordi de estimerte budsjettkonsekvensene er store og vil kreve politisk handling, sier direktør for samfunns- og myndighetskontakt Tor Frostelid i Novo Nordisk Norge til avisen. 

Dersom Wegovy havner på blå resept, kan det koste staten rundt to milliarder kroner i året, skriver E24. Forutsetningen er at rundt halvparten av de 120.000 pasientene i Norge med sykelig overvekt tar i bruk Wegovy på blå resept. 

Wegovy koster rundt 36.000 kroner i året. 

Rita Hvalbye, enhetsleder i SLV, sier Legemiddelverket flere ganger har tatt kontakt med legemiddelselskapet. 

– Legemiddelverket har ved flere anledninger og i ulike kanaler oppfordret Novo Nordisk til å komme oss i møte med en pris for Wegovy som står i et rimelig forhold til effekten de har vist, sier Hvalbye. 

– Vi vil opprettholde dialogen fremover og er klare til å gjøre vår del av jobben, men er avhengige av at produsenten kommer på banen, sier hun.

Legemiddelverket har fått sine kriterier fra Stortinget, som sier at dersom legemidler skal gis på blå resept og få statlig refusjon, så må de ha en effekt som står i forhold til prisen. 

Dersom merkostnadene for fellesskapet er høyere enn 100 millioner kroner i året, må Stortinget godkjenne at produktet skal bli gitt på blå resept, skriver E24. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også