NorTrials hjertesenter i gang på Ahus

Det nasjonale partnerskapet mellom spesialisthelsetjenesten og næringslivet om kliniske studier omfatter seks satsingsområder. Ett av dem, hjerte-karsykdommer, er lagt til Akershus universitetssykehus (Ahus). 
NORTRIALS-SENTER: – En virkelig styrke ved Ahus er analyseavdelingens datavarehus som gjør det enkelt å hente ut aggregerte data om diagnosegrupper og pasientgrunnlag, sier leder for Nortrials-senteret ved Ahus, Peder L.Myhre. | Foto: Ahus
NORTRIALS-SENTER: – En virkelig styrke ved Ahus er analyseavdelingens datavarehus som gjør det enkelt å hente ut aggregerte data om diagnosegrupper og pasientgrunnlag, sier leder for Nortrials-senteret ved Ahus, Peder L.Myhre. | Foto: Ahus

NorTrials-satsingen har som mål om å øke andelen kliniske studier i Norge, og finansieres over statsbudsjettet. Ved å etablere seks sentre for ulike faglige satsingsområder, skal NorTrials fungere som én dør inn til kliniske studier for små og store bedrifter i næringslivet, og for offentlige aktører som vil gjennomføre slike studier i Norge. 

– Sterkt faglig miljø

Nylig ble NorTrials hjertesenter formelt åpnet ved Akershus universitetssykehus (Ahus). 

Senteret vil bli del av et etablert klinisk forskningsmiljø ved Hjertemedisinsk avdeling på Akershus Universitetssykehus og K.G. Jebsen Senter for Hjertebiomarkører. 

Førsteamanuensis Peder Langeland Myhre leder senteret, og sier sykehusets hjerteavdeling har fått et stadig sterkere faglig miljø de siste årene.

– Hjerteavdelingen har utvidet virksomheten, og forskningsmiljøet innen hjertemedisin har fått et stort løft, med flere store bevilgninger. På bakgrunn av dette og det faktum at Ahus har et stort pasientgrunnlag, valgte vi å søke om å bli et NorTrials-senter, sier Myhre, ifølge Ahus. 

– Enkelt å hente ut data

Han sier Ahus i utgangspunktet er godt rigget for gjennomføring av kliniske studier med gode støttefunksjoner og fasiliteter.

– En virkelig styrke ved Ahus er analyseavdelingens datavarehus som gjør det enkelt å hente ut aggregerte data om diagnosegrupper og pasientgrunnlag. Det er dessuten et sjeldent godt samarbeid på tvers av avdelingene på Ahus, hvilket gjør det enklere å gjennomføre av studier som krever kompetanse fra flere felt.

Senteret har en nasjonal funksjon og vil jobbe for å øke deltakelsen i hjerte- og kar-studier også ved andre sykehus i Norge.

De seks faglige satsingsområdene er fordelt slik:

  • Kreftsykdommer: Oslo universitetssykehus HF
  • Autoimmune sykdommer og inflammasjon: Stavanger universitetssykehus HF
  • Hjernehelse og nevrologiske sykdommer: Haukeland universitetssykehus HF
  • Hjerte-karsykdommer: Akershus universitetssykehus HF
  • Medisinsk utstyr: St. Olav hospital HF
  • Fordøyelsessykdommer: Universitetssykehuset Nord-Norge HF


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også