FHI: – Vil se på behovet for ny vurdering av bruken av Nuvaxovid i Norge

Etter at den svenske Folkhälsomyndigheten anbefaler stans i bruken koronavaksinen Nuvaxovid for personer under 30 år, vil Folkehelseinstituttet (FHI) se om det er behov for en ny vurdering av bruken også i Norge.
VI VURDERE: FHI og avdelingsdirektør Are Stuwitz Berg skal se på om de skal gi samme råd som de svenske helsemyndighetene. | Foto: Torstein Bøe / NTB
VI VURDERE: FHI og avdelingsdirektør Are Stuwitz Berg skal se på om de skal gi samme råd som de svenske helsemyndighetene. | Foto: Torstein Bøe / NTB
SEBASTIAN BRAUER HAGEL

Vaksinasjon med den protein-baserte Covid-19 vaksinen fra Novavax anbefales nå stanset for de under 30 år i Sverige på grunn av signaler om økt risiko for alvorlige bivirkninger.

På spørsmål til FHI om hvilke vurderinger de gjør rundt bruken av vaksinen i Norge, viser avdelingsdirektør Are Stuwitz Berg til at det i Norge er svært liten bruk av Nuvaxovid.

– Så langt er det bare registrert litt over 1400 doser satt av denne vaksinen. Vi vil se på om det er behov for en ny vurdering av bruk av denne vaksinen i lys av Folkhälsomyndighetens vurderinger, sier Stuwitz Berg til MedWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også