Johnson & Johnson kjøper medtek-selskap i kjempeavtale

Det amerikanske helsekonsernet betaler det som tilsvarer 140 milliarder kroner for å kjøpe Shockwave Medical.
SKAPER VERDIER: Toppleder i J&J, Joaquin Duato, mener oppkjøpet av Shockwave skaper skaper verdier for alle involverte. | Foto: J&J
SKAPER VERDIER: Toppleder i J&J, Joaquin Duato, mener oppkjøpet av Shockwave skaper skaper verdier for alle involverte. | Foto: J&J

Amerikanske Johnson & Johnson har inngått avtale om å kjøpe medtekselskapet Shockwave Medical for en verdi på 13,1 milliarder dollar, tilsvarende 140 milliarder norske kroner, skriver Marketwire for danske MedWatch.

California-baserte Shockwave produserer medisinsk utstyr for behandling av hjerte- og karsykdommer. 

– Oppkjøpet av Shockwave og selskapets ledende IVL-teknologi gir oss en unik mulighet til å øke vår innflytelse innen kardiovaskulær intervensjon, og skape større verdier for pasienter, aksjonærer og helsesystemer, sier styreleder og administrerende direktør i Johnson & Johnson, Joaquin Duato i en pressemelding. 

IVL står for intravaskulær litotripsi, og er en teknologi Shockwave har utviklet for å behandle forkalkning i arterier, som ubehandlet kan føre til smerte og hjerteinfarkt. IVL-teknologien til Shockwave bruker soniske trykkbølger. Teknologien har CE-merke i Europa.

I februar forventet selskapet at omsetningen i 2024 ville ligge i intervallet 910-930 millioner dollar, noe som ville være en økning på rundt 27 prosent fra året før, skriver Marketwire.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også