Lifecare får innvilget kjemi-patent

Det flytende kjemiske innholdet i Lifecares glukosesensor er nå beskyttet av en patent innvilget av det Europeiske patentkontoret. 
PATENT: Forskningssjef Andreas Pfützner og administrerende direktør Joacim Holter kan smile for å få innvilget en kjemi-patent. | Foto: Lifecare
PATENT: Forskningssjef Andreas Pfützner og administrerende direktør Joacim Holter kan smile for å få innvilget en kjemi-patent. | Foto: Lifecare

Som MedWatch tidligere har omtalt ventet Lifecare på en bekreftelse om at den flytende kjemiske løsningen de bruker i sensoren de utvikler får innvilget en patent fra det Europeiske patentkontoret (EPO).

EPO varslet at det trolig kommer en avgjørelse innen seks måneder etter en siste gjennomgang tidlig i november. Etter omtrent fem og en halv måned foreligger avgjørelsen om at selskapet får patent på kjemien.

Administrerende direktør Joacim Holter mener dette styrker selskapets kommersielle posisjon, ifølge en pressemelding. 

Det var i 2018 Lifecare søkte om patenten, og de har nå patentbeskyttelse frem til 2037. 

Forskningssjef Andreas Pfützner mener andre eksisterende systemer for å måle glukose er kompliserte, dyre, ubeleilige og har for kort levetid:

– Sencell-systemet sammen med den aktive væskesammensetningen har en fordelaktig effekt på sensorens levetid, målingsresponstid og målefølsomhet, sier han i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper