Anbudsstrøm på medtek-utstyr i 2024 – budsjettramme på to milliarder kroner til Livsvitenskapsbygget

1,3 milliarder kroner skal investeres fordelt på rundt 40.000 enkeltartikler til livsvitenskapsbygget, melder Statsbygg. OUS skal bruke 750 millioner på investeringer i laboratorieutstyr.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Sebastian Brauer Hagel

Ifølge tidslinjen til Universitetet i Oslo (UiO) skal Livsvitenskapsbygget åpnes i 2026, sånn omtrent. Investeringskronene til utstyrsbransjen er imidlertid allerede på vei i 2024, ifølge en pressemelding fra Statsbygg.

«Noe utstyr må på plass tidlig i byggefasen og er allerede innkjøpt, men gjennom 2024 skal en rekke utstyrskontrakter ut på anbud.» står det i meldingen fra Statsbygg.

Den statlige aktøren skriver at de skal investere 1,3 milliarder kroner i forskningsutstyr.

Planen er å kjøpe inn rundt 40.000 enkeltartikler til prosjektet, opplyser Statsbygg. Det gjelder blant annet avansert forskningsutstyr innen kromatografi, spektroskopi og kjernemagnetisk resonans.

– I Livsvitenskapsbygget skal det foregå tverrfaglig forskning innen kjemi, farmasi, livsvitenskap og laboratoriemedisin. For å løfte forskningen til et internasjonalt toppnivå trenger OUS og UiO det nyeste og mest avanserte utstyret på markedet, sier prosjektdirektør Per Roger Johansen i Statsbygg

Mer generelt laboratorieutstyr, som inkubatorer, pipetteringsroboter, kjøle- og fryseskap og vannrensingsinstallasjoner, står også på handlelisten. I tillegg til en mengde møbler og annet kontor- og undervisningsutstyr.

Oslo Universitetssykehus (OUS) melder samtidig at de skal investere 750 millioner kroner i utstyr til bygget.

Manuel Henriquez, avdelingsleder ved medisinsk-teknologisk avdeling ved OUS, opplyser til MedWatch at det dreier seg om laboratorieutstyr.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også