Holocare får grønt lys for kommersialisering i Europa

Det norske selskapet har fått CE-godkjennelse for kommersialisering i Europa og Storbritannia, og sikter på å være klare for det amerikanske markedet i løpet av dette året. 
SER ETTER INVESTORER: Styreleder i Holocare, Solfrid Skilbrigt (t.h), sier selskapet ønsker seg investorer med kompetanse på å skalere teknologiselskaper globalt. Her sammen med administrerende direktør i Holocare, Alison Sundset, og kirurg og professor ved Rikshospitalet Bjørn Edwin. | Foto: Kristin Jacobsen, Studio Oscar
SER ETTER INVESTORER: Styreleder i Holocare, Solfrid Skilbrigt (t.h), sier selskapet ønsker seg investorer med kompetanse på å skalere teknologiselskaper globalt. Her sammen med administrerende direktør i Holocare, Alison Sundset, og kirurg og professor ved Rikshospitalet Bjørn Edwin. | Foto: Kristin Jacobsen, Studio Oscar

I tillegg har Holocare fått en tildeling på nær 100 millioner kroner fra EU Horizon-programmet, en av de største tildelingene til et selskap i Norden på mange år, ifølge selskapet. 

Holocares løsning er basert på innovativ 3D hologram-teknologi, drevet av AI og maskinlæring. Teknologien gir kirurger mulighet til å forberede operasjoner ved hjelp av hologrammer.

– Vi er selvfølgelig veldig stolte og glade for både finansieringen og CE-godkjennelsen, sier Alison Sundset, administrerende direktør i Holocare i en pressemelding. 

– CE-godkjennelsen gir grønt lys for kommersialisering av løsningen vår i Europa. 

Holocare er også nesten i mål med godkjenning fra de amerikanske legemiddelmyndighetene, og sikter på kommersialisering i USA i 2024, sier Sundset videre. 

– Åpner for nye investorer

Holocare startet som et samarbeid mellom Sopra Steria og Oslo Universitetssykehus. I 2019 mottok prosjektet støtte fra Forskningsrådet, og selskapet ble etablert som AS med Sopra Steria og Inven2 som aksjonærer.

HR- og strategidirektør i Sopra Steria Skandinavia, Solfrid Skilbrigt, styreleder i Holocare, sier selskapet åpner for nye aksjonærer i nær fremtid:

– Både finansieringen fra EU og CE-godkjennelsen vil bidra til å kommersialisere løsningen, men vi ønsker også flere erfarne investorer i nær fremtid. Fremover ser vi spesielt etter investorer som kjenner helsesektoren internasjonalt, og som har kompetanse på å skalere teknologiselskaper globalt, sier Skilbrigt i meldingen. 

Oslo universitetssykehus

Samarbeidspartner med Holocare har siden starten vært Oslo universitetssykehus, og kirurg og professor Bjørn Edwin ved Rikshospitalet har bidratt til utviklingen av teknologien, som han mener vil bli nyttig for helsepersonell fremover:

– HoloCare sin 3D-teknologi, representerer et paradigmeskifte innen helsevesenet, ettersom teknologien gir en unik innsikt i pasientens anatomi, sier Edwin. 

– I tillegg bidrar teknologien til at kirurgiske team lettere kan samarbeide sammen, noe som potensielt kan forbedre forberedelser av operasjoner og derav pasientresultatene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også