Softox fortsatt i en krevende finansiell situasjon

Kostnadskuttene gjør at Softox jobber videre med et lavere kostnadsnivå.
STYRELEDER: Styreleder Geir Almås kan ikke starte opp fase 2-studiene ledelsen i selskapet gjerne vil gjennomføre på SIS- og SBE-programmene deres, da selskapet har likviditetsproblemer, som har vedvart siden februar i år. | Foto: Softox
STYRELEDER: Styreleder Geir Almås kan ikke starte opp fase 2-studiene ledelsen i selskapet gjerne vil gjennomføre på SIS- og SBE-programmene deres, da selskapet har likviditetsproblemer, som har vedvart siden februar i år. | Foto: Softox

Softox Solutions har fortsatt behov for likviditet. Det kommer frem av rapporten for det tredje kvartalet i 2023, som selskapet delte onsdag ettermiddag.

Kapitaljakten kan innebære «en kombinasjon av selskapsrestrukturering, bred kapitalreising, divestering av eiendeler og strategiendringer» ifølge rapporten. Selskapet skal oppdatere markedet om dette snart, heter det i rapporten.

Driften til Softox gikk med 5,7 millioner i underskudd i årets tredje kvartal. Dette er et betydelig lavere kostnadsnivå enn tilsvarende kvartal i fjor, da driften gikk med 23,7 millioner i underskudd. Dette har selskapet oppnådd ved å innføre kostnadsbesparende tiltak, heter det i rapporten. Selskapet hadde ved utgangen av kvartalet 11 millioner kroner i kontantposisjon.

Softox har siden den 15. februar i år hatt omfattende likviditetsproblemer, som blant annet førte til at at de så seg nødt til å stenge kontoret sitt i Danmark. Softox har i etterkant sikret seg finansiering gjennom lån, i påvente av innskuddet fra EDF, som de hadde regnet med å få tidligere i år.

Softox trodde de skulle motta 2,25 millioner euro i forskuddsbetaling ved signering av en avtale med det europeiske konsortiet European Defense Fund (EDF) i februar. Kun 843 000 euro var imidlertid det som skulle betales ut på forskudd, mens resten kommer i fjerde kvartal 2023 og i 2024.

Prosjektet Softox har sammen med EDF er Softox inhalation solution (SIS) som er en behandling mot infeksjoner i luftveiene. Selskapet sier arbeidet har god fremgang.

Både SIS og sårbehanlings-produktet Softox biofilm eradicator (SBE) er begge i utgangspunktet klare for å starte fase 2-studier. Disse må imidlertid vente, da det ikke er nok penger i selskapet å investere i dette. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også