Exact Therapetics kan gå videre med ytterligere rekruttering til kreftstudie

Selskapet har fått alle godkjenninger på plass, og kan nå starte rekruttering av pasienter ved Oslo universitetssykehus til en ny fase av sin pågående studie på kolorektalkreft. 
SKAL REKRUTTERE: Exact Therapeutics og direktør Per Walday har fått tommel opp fra nødvendige godkjenningsaktører, og starter videre rekruttering til sin studie. | Foto: Exact Theurapeutics
SKAL REKRUTTERE: Exact Therapeutics og direktør Per Walday har fått tommel opp fra nødvendige godkjenningsaktører, og starter videre rekruttering til sin studie. | Foto: Exact Theurapeutics

I selskapets fase 1-studie, ACTIVATE, undersøkes sikkerheten av den akustiske klynge-terapien (ACT) Exact utvikler. Pasientene som undersøkes i studien har tykktarms- og endetarmskreft som har spredt seg til leveren.

Godkjenningene fra Legemiddelverket og etisk komite betyr at rekrutteringen av pasienter ved Oslo universitetssykehus til doseutvidelsesdelen av ACTIVATE-studien kan starte. 

I denne delen av studien skal dosenivået bestemmes, for videre utvikling, samt for å utvide sikkerhets- og effektdata for ACT hos pasienter med kolorektalkreft med spredning til lever.

Tolv til 20 pasienter skal etter planen inkluderes i denne doseutvidelsesdelen, skriver Exact i en pressemelding. 

– Vi er svært fornøyde med å kunne starte rekrutteringen av pasienter ved pasienter ved Oslo universitetssykehus, i tillegg til de allerede inkluderte stedene i Storbritannia. Et sterkt forhold til den kliniske ekspertisen i Norge er viktig for oss, og vi ser frem til å begynne å rekruttere norske pasienter, sier Per Walday, administrerende direktør i Exact Therapeutics i meldingen.

ACTIVATE-studiens første del, doseeskaleringsfasen, har pågått utelukkende i Storbritannia på Royal Marsden Hospital i London. Doseutvidelsesdelen rekrutterer også pasienter i England

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også