EU skal være bekymret for patentpraksisen til Edwards Lifesciences etter uanmeldt tilsyn

Det er selskapets patentpraksis og policy mot kopiering som EU-kommisjonen er bekymret for. 
HJERTESPESIALIST: Edwards Lifesciences produserer hjerteklaffer, og en enhet for TAVR som brukes under hjertekirurgi. | Foto: Edward Lifesciences
HJERTESPESIALIST: Edwards Lifesciences produserer hjerteklaffer, og en enhet for TAVR som brukes under hjertekirurgi. | Foto: Edward Lifesciences

Den amerikanske medtek-produsenten Edwards Lifesciences fikk i september et uanmeldt tilsyn av EU-kommisjonen, i sammenheng med mistanker om å bruke sin dominerende markedsposisjon i strid med unionens regler. 

En anonym kilde sier til Reuters at EU er bekymret for selskapets patentpraksis

Edwards Lifesciences har, ifølge nyhetsbyrået, stevnet konkurrenter for retten i USA for å ha krenket selskapets patenter på hjerteklaffer. De har også selv blitt saksøkt av konkurrenter på enkelte patenter.

Den anonyme kilden sier at EU også er bekymret for selskapets policy mot kopiering, som ifølge selskapets nettsider, har som mål å avslutte støtten til selskaper som kopierer og dupliserer utstyr. 

Det innebærer at de ikke vil finansiere leger eller forskere som deltar i forskningsforsøk eller kliniske studier av et kopiert apparat eller som er sponset av et selskap som kopierer. 

Selskapet vil heller ikke fornye sponsor- eller tilskuddsavtaler, eller distribuere sine produkter gjennom distributører, som også distribuerer kopierte produkter.

Reuters skriver at EU-kommisjonen ikke har ønsket å kommentere saken, og at Edwards Lifesciences ikke har besvart forespørsler om å kommentere. 

Edwards Lifescineces spesialiserer seg innen strukturell hjertesykdom og kirurgisk overvåking. Selskapet produserer hjerteklaffer og en enhet for kateterbasert aortaklaffeutskiftning (TAVR), som brukes ved hjertekirurgi. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også