Observe Medical inngår rammeavtale med det britiske helsevesenet

Avtalen kan generere årlige inntekter på over 40 millioner kroner, ifølge medtekselskapet. 
STOLT: – Jeg er stolt av hele Observe Medical-teamet som gjennom dedikert arbeid har gjort oss i stand til å levere Unometer 500-produkter til NHSSC, sier administrerende direktør Rune Nystad. | Foto: Eirik Omvik
STOLT: – Jeg er stolt av hele Observe Medical-teamet som gjennom dedikert arbeid har gjort oss i stand til å levere Unometer 500-produkter til NHSSC, sier administrerende direktør Rune Nystad. | Foto: Eirik Omvik

Observe Medical har inngått en rammeavtale med National Health Service Supply Chain (NHSSC) som forsyner det offentlige britiske helsevesenet (NHS) i England og Wales med medisinsk utstyr.

Det skriver selskapet i en børsmelding. 

Avtalen er kommet i stand via selskapets britiske distributør C&P Medical og gjelder fra februar 2024. Den har en varighet på potensielt fire år: Først to år og deretter en opsjon på ytterligere to års forlengelse.

NHS og NHSSC har historisk sett vært den største kunden til Unometer-porteføljen i Storbritannia, ifølge Observe. 

NHSSC har vanligvis kjøpt et årlig volum på over 400 000 enheter av Unometer 500 - rundt halvparten av det totale britiske markedet på 800 000 enheter. 

Om etterspørselen fortsetter som før, anslår Observe at rammeavtalen kan generere årlige inntekter på over 40 millioner kroner. 

Avtalen kommer i stand etter at Observe kjøpte urinmålerporteføljen til Convatec for noen uker siden. 

Observe skriver i meldingen at rammeavtalen markerer en betydelig milepæl i den pågående utviklingen av Unometer-porteføljen, som tidligere år har generert årlige inntekter på over 200 millioner kroner.

– Jeg er stolt av hele Observe Medical-teamet som gjennom dedikert arbeid har gjort oss i stand til å levere Unometer 500-produkter til NHSSC. Jeg vil også rose vår britiske distributør, C&P Medical, som har vært avgjørende i denne prosessen med sin kompetanse, sier administrerende direktør Rune Nystad i meldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også