Medtronic får FDA-godkjennelse for neste generasjon av trådløse pacemakere

De nye pacemakerne skal være verdens minste og ha like lang batterilevetid som pacemakeren til Abbott. 
BEDRE BATTERITID: Den neste generasjonen av Micra-pacemarkerne til Medtronic skal ha en batterilevetid på 16 og 17 år. | Foto: Medtronic
BEDRE BATTERITID: Den neste generasjonen av Micra-pacemarkerne til Medtronic skal ha en batterilevetid på 16 og 17 år. | Foto: Medtronic

Micra AV2 and Micra VR2, den neste generasjonen av Medtronics blyfrie og trådløse pacemakere, er blitt godkjent av amerikanske legemiddelmyndigheter (FDA). 

Pacemakerne skal være verdens minste og under en tiendedel av størrelsen til tradisjonelle pacemakere. Batterilevetiden fra forrige generasjon har økt med 40 prosent og er beregnet til 16 og 17 år, ifølge en pressemelding fra Medtronic. 

Micra AV2-pacemakeren er utstyrt med avanserte algoritmer som automatisk programmerer AV-synkronisering, og dermed koordinerer hjertets øvre og nedre kammer. For pasienter som er aktive, har Micra AV2 en sporingsevne for raskere hjertefrekvens økt fra 115 til 135 slag per minutt. 

Medtronic er ikke alene om å lage trådløse pacemakere. Abbott mottok ifølge Medtech Dive FDA-godkjenning for en konkurrerende pacemaker i fjor. Den skal ha 17-18 års batterilevetid. 

Også Boston Scientific tester for tiden ut et trådløst pacemaker-system, skriver Fierce Bioteck.

Opp mot 200 000 pasienter verden over har så langt fått installert en Micra-pacemaker, ifølge Medtronic. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også