GE Healthcare kjører MR-studie i Norge

GE Healthcare har fullrekruttert pasienter til en fase 1-studie på et nytt MR-kontrastmiddel. 
MØTER BEHOV: Paul Evans fra GE Healthcare sier at det nye mangan-baserte MR-kontrastmidlet deres er et av flere produkter de har på vei som kan møte behov i markedet. | Foto: GE Healthcare/LinkedIn
MØTER BEHOV: Paul Evans fra GE Healthcare sier at det nye mangan-baserte MR-kontrastmidlet deres er et av flere produkter de har på vei som kan møte behov i markedet. | Foto: GE Healthcare/LinkedIn

GE Healthcare sponser nå studier på et nytt kontrastmiddel til MR-undersøkelser. Det nye middelet er basert på grunnstoffet mangan. 

Stoffet kan ha en naturlig opprinnelse i mennesker, og blir dermed også effektivt utskilt fra menneskekoppen etter undersøkelsen, mener GE. 

Det er hvorvidt dette stoffet kan skilles ut fra kroppen på en effektiv måte, og hvorvidt produktet har en god sikkerhetsprofil, som nå skal undersøkes i kliniske studier gjennomført av den kliniske forskningsavdelingen ved Rikshospitalet. OUS-forsker Hasse Khiabani Zaré skal lede forskningsarbeidet. 

GE Healthcare meldte at at rekrutteringen til studien er fullført torsdag, under den Europeiske radiologi-konferansen i Wien i Østerrike. 

– Vi har i mange år investert i å få nye produkter på markedet som kan hjelpe til med å løse noen av radiologiens største utfordringer og behov. Dette mangan-basert kontrastmidlet er en av flere nye midler vi har og som er i forskjellige stadier av utvikling i vår pipeline. Disse kan gi klinikere mer å velge i når de skal behandle pasientene sine, sier Paul Evans, forskningsleder i den farmasøytiske diagnostikk-avdelingen til GE Healthcare. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les ogsåNY PROFIL: CSAM er ut, og Omda er inn. Sverre Flatby er ikke administrerende direktør i et nytt selskap, men navnet er nytt. | Foto: Skjermdump, webcast fra CSAM

CSAM har byttet navn til Omda