Onemed AS og Oslo kommune vant pris for samarbeid om anskaffelse

Samarbeidet mellom Oslo kommune og Onemed AS vant årets Anskaffelsespris for avtale om medisinsk forbruksmateriell, utstyr og opprettelse av beredskapslager.
VANT: Innkjøpssjef i Oslo kommune Gunnar Wedde og Jan Knoph som er administrerende direktør i OneMed AS.
VANT: Innkjøpssjef i Oslo kommune Gunnar Wedde og Jan Knoph som er administrerende direktør i OneMed AS.

Pandemien ga både Oslo kommune og markedet nye erfaringer om hvordan sikre tilgang på helsematriell. Som følge av dette ønsket Oslo kommune å utvikle en ny avtale i mer strategisk retning. Kommunen ville utfordre markedet på innovative løsninger for et framtidig beredskapslager for smittevernsutstyr til Oslo kommune, heter det i en pressemelding.

Onemed AS er en av Norges større leverandører av medisinsk forbruksmateriale.

Anskaffelsesprisen deles ut til et samarbeid i en anskaffelsesprosess for en vare eller tjeneste som har gitt spesielt gode effekter for oppdragsgiver, dens brukere og leverandøren.

Om vinneren, samarbeidet mellom Oslo kommune og Onemed AS, sier juryen blant annet at prosjektet bærer preg av tett samarbeid og fleksibilitet fra begge parter for å nå felles mål i avtalen:

– Markedet ble invitert til dialogmøter og konkurransedokumentene ble sendt på høring i to runder høsten 2020. Innovative grep knyttet til digitalisering ble gjort for å sikre rotasjon av varer på beredskapslageret. Leveransene styres og måles gjennom en fast tertialrapporterings-mal. Det rapporteres på forbruk og måloppnåelse på bærekraft.

– Juryen vil særlig framheve den tette dialogen med leverandørmarkedet, mekanismer i kontrakten som tilrettelegger for innovative løsninger i hele kontraktsperioden, og aktivt samarbeid mellom kommunen og leverandør for å redusere miljøbelastningen og karbonfotavtrykket i avtalen, heter det fra juryen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også