Medtek-selskap økte underskuddet

Observe Medical ASA ser mot et «signifikant» inntektspotensial i en kommende mulig avtale om oppkjøp av Convatec-gruppen. 
VEKSTSTRATEGI: Rune Nystad, administrerende direktør i Observe Medical ASA, legger torsdag frem resultatene for tredje kvartal. | Foto: Observe Medical/Biim Ultrasound
VEKSTSTRATEGI: Rune Nystad, administrerende direktør i Observe Medical ASA, legger torsdag frem resultatene for tredje kvartal. | Foto: Observe Medical/Biim Ultrasound

Observe Medicals driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) kom på minus 10,7 millioner kroner i tredje kvartal, sammenlignet med minus 6,7 millioner kroner samme periode i fjor. Selskapet bemerker at de fortsetter «å investere i henhold til vekststrategien». 

Omsetningen i tredje kvartal var 3,4 millioner kroner, mot 7,6 millioner kroner tredje kvartal i 2021. Nettoresultat for perioden viser også en økning i underskuddet, fra 8,4 millioner kroner i tredje kvartal i fjor, til 14,8 millioner kroner i tredje kvartal 2022. 

For to uker siden meldte selskapet at de ønsker å å utvide porteføljen sin med produkter til måling av urin, og har avtalt et oppkjøp på 4,25 millioner dollar for hele porteføljen til Convatec gruppen. Et oppkjøp vil også gi selskapet tilgang til et omfattende distribusjonsnettverk, som åpner opp for salg i mer enn 50 land for selskapets produkter, uttalte administrerende direktør Rune Nystad. 

I rapporten for tredje kvartal uttaler Nystad at inntektspotensialet i den planlagte avtalen er «signifikant»

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også