Gentian øker omsetningen

Omsetningen til Gentian Diagnostics dette kvartalet økte med 34 prosent.
VEKST: Finansdirektør Njaal Kind la torsdag frem kvartalstallene til Gentian. | Foto: Skjermdump, Redeye
VEKST: Finansdirektør Njaal Kind la torsdag frem kvartalstallene til Gentian. | Foto: Skjermdump, Redeye

Diagnostikkfirmaet Gentian Diagnostics fra Moss har dette kvartalet solgt produkter til laboratorier for in-vitro diagnostikk til en verdi av 23,1 millioner kroner. Det er en økning med 34 prosent fra tredje kvartal i fjor.

Netto-resultatet til Gentian er imidlertid skrevet i rødt blekk. Kvartalet kostet dem totalt -9,4 millioner kroner.

EBIT-marginen, som beskriver selskapets lønnsomhet, viser et tap på 8,7 million kroner. Selskapets likviditet er derimot urørt da de fikk inn betalinger de hadde til gode verdt 10 millioner kroner fra eksisterende kunder. Kontantbeholdningen endte opp med å ligge på 93,9 millioner kroner.

Omtrent 17 millioner kroner av Gentians inntekter kommer av salg til Europa, mens 3,1 millioner kroner kommer fra Asia og 2,6 millioner kroner kommer fra USA.

Gentian opplyser nå at målsetningen er at de fire etablerte produktene de har på marked skal vokse med 20 prosent hvert år.

Når vi nå går fremover skal vi modne prosjektene vi har i pipeline, samtidig som vi utvider markedet for de allerede etablerte produktene i samsvar med strategien vår for langsiktig vekst, sier administrerende direktør Hilja Ibert i en pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også