Lønnsforhandlingene i farmasiindustrien har startet – krever reallønnsvekst

– I tillegg har vi også skifttillegg som skal kompenseres riktig, sier delegasjonsleder Barbro Auestad i IE&FLT. 
FORHANDLER: Delegasjonsleder Barbro Auestad og forhandlingsutvalg i IE&FLT har startet forhandlingene med Norsk Industri. | Foto: Frode Ersfjord/Industri Energi
FORHANDLER: Delegasjonsleder Barbro Auestad og forhandlingsutvalg i IE&FLT har startet forhandlingene med Norsk Industri. | Foto: Frode Ersfjord/Industri Energi

Fagforeningen IE&FLT og arbeidsgiverforeningen Norsk Industri har startet forhandlingene om årets hovedoppgjør. IE&FLT, som er en sammenslåing av tidligere Industri Energi og Forbundet for Ledelse og Teknikk, krever økt kjøpekraft til alle medlemmene som jobber i farmasøytiske bedrifter i forhandlingene som foregår 14. og 15. mai.

– Våre medlemmer skal ha reallønnsvekst. I tillegg har vi også skifttillegg som skal kompenseres riktig, sier IE&FLTs delegasjonsleder Barbro Auesad i en pressemelding. 

Tariffavtalen som det skal forhandles om, er en minstelønnsoverenskomst. Det betyr at ingen som omfattes av tariffavtalen, skal ha dårligere lønn enn minstelønnsatsen i overenskomsten, ifølge meldingen. 

At årets oppgjør er et hovedoppgjør innebærer at partene kan forhandle om hele avtaleteksten i tillegg til lønn. Etter oppgjøret blir det lokale lønnsforhandlinger. 

– Det er betydelige forskjeller mellom bedriftene når det kommer til lokale løsninger for lønnskompensasjon og tillegg. Det er viktig at grunnleggende goder i overenskomsten utvikles og forbedres, sier Auestad. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også