Novo Nordisk inngår forskningssamarbeid med amerikansk bioteselskap om fedmebehandlinger

Novo Nordisk har inngått en forskningsavtale med Metaphore Biotechnologies for å utvikle neste generasjons legemidler for behandling av fedme.
NYTT SAMARBEID: Samarbeidet mellom Novo Nordisk og Flagship Pioneering skal resultere i nye behandlingsformer. | Foto: Finn Frandsen
NYTT SAMARBEID: Samarbeidet mellom Novo Nordisk og Flagship Pioneering skal resultere i nye behandlingsformer. | Foto: Finn Frandsen
Marketwire

Dette går frem av en kunngjøring fra Flagship Pioneering, som grunnla Metaphore Biotechnologies.

Samarbeidet er inngått som en del av det bredere strategiske partnerskapet mellom Novo Nordisk og Flagship Pioneering for å utvikle en portefølje av nye behandlingsformer for hjerte-karsykdom og sjeldne sykdommer.

Pioneering Medicines, Flagships interne enhet for legemiddelutvikling og partnerskap, er ansvarlig for å lede det bredere partnerskapet sammen med Novo Nordisks Bio Innovation Hub. Dette er en forskningsenhet som er utformet for å akselerere legemiddelutvikling gjennom samskapende partnerskap.

Metaphore vil samarbeide med Pioneering Medicines og Novo Nordisk for å utvikle programmene gjennom grunnleggende aktiviteter og preklinisk utvikling, og deretter kan Novo Nordisk videreføre programmene til kliniske studier.

I henhold til avtalen kan Novo Nordisk betale opptil 600 millioner dollar i forskuddsbetaling, milepælsbetalinger for utvikling og kommersialisering, samt differensierte royalties på årlig nettosalg av lisensierte produkter som skal deles mellom Metaphore og Pioneering Medicines.

Novo Nordisk vil også refundere forsknings- og utviklingskostnader og delta i en fremtidig finansieringsrunde for Metaphore, heter det.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også