Arcticzymes mener det er potensial for salgsvekst i 2024

Administrerende direktør Michael B. Akoh mener neste kvartal også vil være krevende, men at det er mulig med en bedring i løpet av 2024. 
POTENSIAL: Michael B. Akoh mener det er et potensial for et bedre siste halvår av 2024 for Arcticzymes. | Foto: Sebastian Brauer Hagel
POTENSIAL: Michael B. Akoh mener det er et potensial for et bedre siste halvår av 2024 for Arcticzymes. | Foto: Sebastian Brauer Hagel

Arcticzymes omsatte i årets første kvartal for 30 millioner kroner, som er noe lavere enn samme kvartal i fjor, men noe høyere enn fjerde kvartal 2023.

Selskapet noterer seg kostnader på 27 millioner, som er ekstra høye knyttet til engangskostnader ved stengingen av lab-plassen deres i Sharelab (0,8 millioner), og implementeringen av et nytt digitalt ressursplanleggingssystem (ERP) til 1,5 millioner kroner.

Den største milepælen i kvartalet for Arcticzymes er markedslanseringen av GMP-kvalitet versjonen av San Hq-enzymet i mars. Det gjør det mulig for produktet å bli solgt og brukt i genterapi-markedet.

– I første kvartal lanserte vi SAN HQ GMP, Arcticzymes’ første GMP-enzym, med produkttilgjengelighet i mars. Denne milepælen er en viktig byggestein som gjør oss i stand til å betjene flere kunder i bioproduksjonssegmentet. Det var også gledelig å se at det ble igangsatt et forskningsprosjekt med acib som vil gi ytterligere viktige data om ytelsen til vår SAN-portefølje, sier administrerende direktør Michael B. Akoh.

Akoh har tidligere uttalt at lanseringen av SAN HQ GMP ikke nødvendigvis betyr at salgresultatene ville snu umiddelbart for selskapet fra Tromsø. Den danske direktøren gjentar at bedringen som kan skje i selskapet, vil skje gradvis:

– Vi forventer at markedsforholdene vil fortsette å være utfordrende i andre kvartal, med potensial for en gradvis bedring i siste halvdel av året, som tidligere omtalt. Vi vil fortsette å styrke produktporteføljen vår og kommersialiseringen av våre nye enzymer, sier han.

Selskapet hadde ved utgangen av første kvartal 173 millioner kroner i kontanter og 70 millioner investert i indeksfond. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også