Innovasjon Norge deler ut millioner til studentbedrifter

Studentbedrifter startet av master- og doktorgradsstudenter, som blant annet utvikler diabetes- og epilepsi-teknologi, får fredag tildelt en million kroner hver seg av Innovasjon Norge.
VIL BIDRA: – Det er fantastisk å se at noen av landets flinkeste studenter velger å satse som gründere. Vi i Innovasjon Norge skal gjøre vårt beste for å bidra til at de lykkes, sier Innovasjon Norge-direktør Håkon Haugli. | Foto: Anne Grete Storvik
VIL BIDRA: – Det er fantastisk å se at noen av landets flinkeste studenter velger å satse som gründere. Vi i Innovasjon Norge skal gjøre vårt beste for å bidra til at de lykkes, sier Innovasjon Norge-direktør Håkon Haugli. | Foto: Anne Grete Storvik

Innovasjon Norge deler fredag ut 26 millioner til like mange studentbedrifter gjennom STUD-ENT-ordningen. Alle som får støtte fra ordningen får også tilbud om en mentor finansiert av Innovasjon Norge. Blant bedriftene som får støtte er Paral Dynamics, som utvikler en algoritme for å støtte personer med diabetes i å oppnå mer stabile blodsukkernivåer, og Medisindagboka, som ønsker å tilby digitale tjenester som øker pasientsikkerheten, gjennom å bistå legemiddelbrukere, pårørende og helsepersonell.

Se hele listen over bedrifter som mottar tildeling nederst i saken.

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli, mener det å oppmuntre studenter til å starte bedrifter er noe av det viktigste organisasjonen gjør:

– Norge trenger flere gode oppstartsselskaper som kan skalere og skape verdi for eiere og for Norge. Det er fantastisk å se at noen av landets flinkeste studenter velger å satse som gründere. Det er svært viktig, og vi i Innovasjon Norge skal gjøre vårt beste for å bidra til at de lykkes, sier han i en pressemelding. 

Det var 60 søkere inn til ordningen, og 38 av disse ble plukket ut til å pitche sitt prosjekt. Det er NTNU som kan notere seg med flest STUD-ENT-mottagere.

Cecilie Myrseth, som er nyslått næringsminister, mener denne typen drahjelp er bra for å få nyspkapende bedrifter på beina:

– At flere studenter får øynene opp for denne muligheten er svært gledelig. Det å starte bedrift er beinhardt og krever mye arbeid. En slik drahjelp kan hjelpe gründerne med å fokusere på prosjektet sitt. I tillegg er det veldig viktig for Norge at det dukker opp flere nyskapende bedrifter, sier hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også