Novo Nordisk får grønt lys til tysk oppkjøp

Milliardkjøpet til Novo Nordisk av Cardior Pharmaceuticals, hvor Hadean Ventures var blant eierne, har blitt godkjent av de tyske konkurransemyndighetene. 
GODKJENT: Oppkjøpet mellom Novo Nordisk og Cardior Pharmaceuticals kan gjennomføres, ifølge de tyske konkurransemyndighetene. | Foto: Finn Frandsen
GODKJENT: Oppkjøpet mellom Novo Nordisk og Cardior Pharmaceuticals kan gjennomføres, ifølge de tyske konkurransemyndighetene. | Foto: Finn Frandsen

De tyske konkurransemyndighetene har gitt grønt lys for Novo Nordisks oppkjøp av det tyske selskapet Cardior Pharmaceuticals.

Det skriver Marketwire for danske MedWatch.

Oppkjøpet ble kunngjort 25. mars.

Prisen kan bli så mye som til 1,025 milliarder euro - mer enn 12 milliarder norske kroner. Det inkluderer en forskuddsbetaling og ytterligere betalinger dersom visse utviklings- og kommersielle milepæler nås.

Ifølge Novo Nordisk er oppkjøpet et viktig skritt i det danske selskapets strategi om å etablere en tilstedeværelse innen hjerte- og karsykdommer.

– Ved å ønske Cardior velkommen som en del av Novo Nordisk styrker vi vår pipeline av prosjekter innen hjerte- og karsykdommer, der vi allerede har pågående programmer i alle faser av den kliniske utviklingen, sa Martin Holst Lange, konserndirektør for utvikling i Novo Nordisk, i forbindelse med kunngjøringen av oppkjøpet.

Det norske risikokapitalselskapet Hadean Ventures var blant aksjonærene i Cardior. De investerte i 2021 i det tyske selskapet.

Avtalen omfatter Cardiors legemiddelkandidat CDR132L, som for tiden er i fase 2-utvikling for behandling av hjertesvikt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også