Modernas patentsak mot Pfizer og Biontech om vaksine settes på pause

Moderna anklager Pfizer og Biontech for å ha kopiert deres patenterte mRNA-teknologi i forbindelse med Comirnaty-vaksinen.
RETTSSAK: Patentsaken er bare én av mange i en rekke juridiske konflikter mellom Moderna på den ene siden og Pfizer og Biontech på den andre. | Foto: Dado Ruvic
RETTSSAK: Patentsaken er bare én av mange i en rekke juridiske konflikter mellom Moderna på den ene siden og Pfizer og Biontech på den andre. | Foto: Dado Ruvic
Ulrich Quistgaard

En føderal dommer har beordret en pause i COVID-19-patentsøksmålet som Moderna har anlagt mot Pfizer og Biontech. Dette skjer mens det amerikanske patent- og varemerkekontoret evaluerer klager på to av de tre COVID-19-vaksinerelaterte patentene som Moderna hevder er krenket, ifølge Endpoints News.

Moderna reiste tidligere søksmål mot Pfizer og Biontech i august 2022. Selskapet krevde erstatning og hevdet at Pfizer og Biontechs vaksine Comirnaty kopierte Modernas patentbeskyttede teknologi. Ifølge Moderna hadde dette skjedd allerede før pandemien, da selskapets oppmerksomhet var rettet mot utviklingen av en mRNA-vaksine mot en annen luftveissykdom, kalt MERS.

Som et ledd i forsøket på å forsinke saken har Pfizer og Biontech begge sendt inn separate anmodninger om en inter partes review i august 2023. I disse hevder de at Moderna forsøker å få kontroll over hele mRNA-teknologiområdet og at Modernas patenter er ugyldige.

Denne saken er bare én av mange i en rekke juridiske konflikter mellom Moderna på den ene siden og Pfizer og Biontech på den andre. I 2020 erklærte Moderna at de ikke ville håndheve patentene sine under pandemien. Men da situasjonen lettet i 2022, endret selskapet kurs og begynte å håndheve patenter i rike land, skriver danske MedWatch. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også