Sanofi inngår forlik i 4000 kreftsøksmål i USA

Det franske legemiddelselskapet inngår forlik i søksmål som knytter den utgåtte halsbrannmedisinen Zantac til kreft. 
STÅR PÅ SITT: – Sanofi har forsvart Zantac-søksmålet energisk siden starten og vil fortsette å gjøre det, sier selskapet i en uttalelse.
STÅR PÅ SITT: – Sanofi har forsvart Zantac-søksmålet energisk siden starten og vil fortsette å gjøre det, sier selskapet i en uttalelse.

Forliket gjelder 4 000 søksmål som er blitt reist i flere amerikanske delstatsdomstoler med unntak av Delaware, der selskapet fortsatt står overfor rundt 20 000 søksmål. 

Det skriver Reuters.

Avtalen er ikke ferdigforhandlet, og Sanofi har ikke offentliggjort de økonomiske vilkårene.

Sanofi bestrider at halsbrannmedisinen Zantac har forårsaket kreft. Selskapet hevder forliket blir inngått for å unngå utgiftene og distraksjonen som søksmålene forårsaker. 

– Sanofi har forsvart Zantac-søksmålet energisk siden starten og vil fortsette å gjøre det, sier selskapet i en uttalelse. 

Zantac ble godkjent i 1983 og ble verdens mest solgte legemiddel i 1988. Legemidlet ble først markedsført av en forløper til GSK, men ble senere solgt til Pfizer, Boehringer og til slutt Sanofi, skriver Reuters. 

En dommer i Delaware Superior Court i Wilmington vurderer nå rundt 70 000 søksmål mot Sanofi og andre saksøkte selskap som GSK, Pfizer og Boehringer Ingelheim. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også