Circio-partner får utsatt frist på å betale 30 millioner kroner i milepælsbetaling

Den kinesiske vaksinepartneren til Circio har bedt om en betalingsutsettelse på seks måneder og skal nå forsøke å skaffe tilstrekkelig finansiering. 
OPTIMIST: Circio-sjef Erik Digman Wiklund er overbevist om at IOVaxis Therapeutics klarer å hente pengene som trengs for å betale Circio og starte en fase 1/2-studie med TG01-vaksinen. – Vi ser frem til å ta partnerskapet videre til neste trinn, sier han. | Foto: Targovax
OPTIMIST: Circio-sjef Erik Digman Wiklund er overbevist om at IOVaxis Therapeutics klarer å hente pengene som trengs for å betale Circio og starte en fase 1/2-studie med TG01-vaksinen. – Vi ser frem til å ta partnerskapet videre til neste trinn, sier han. | Foto: Targovax

IOVaxis Therapeutics har tatt lisens på Circio Holding sine kreftvaksiner TG01 og TG02, og har eksklusive rettigheter til å utvikle og kommersialisere vaksinene i Kina og Singapore.

Dermed er Circio berettiget til å motta en milepælsbetaling på tre millioner dollar, tilsvarende 32 millioner kroner, ifølge avtalene mellom de to selskapene. 

IOVaxis har imidlertid bedt om en betalingsutsettelse på seks måneder. Selskapet ønsker også en diskusjon om visse kommersielle vilkår, ifølge en pressemelding. 

Får 300 000 dollar nå

Circio-sjef Erik Digman Wiklund tror at pengeutfordringene til IOVaxis lar seg løse, ettersom selskapet har utviklet en bred preklinisk datapakke for å få vaksinene godkjent for klinisk utprøving i Kina. 

TG-vaksinene fikk i starten av mars godkjent status som Investigational New Drug (IND) av kinesiske myndigheter.

– Vi er svært glade for å ha en så dedikert partner, og forventer at IND-godkjenningen bidrar til en vellykket pengeinnsamling. Vi ser frem til å ta partnerskapet videre til neste trinn og starte den kliniske utviklingen i Kina, som blir første gang TG01 testes i en asiatisk pasientpopulasjon, sier han i pressemeldingen. 

300 000 dollar, om lag 3,2 millioner kroner, av milepælsbetalingen utbetales til Circio umiddelbart. Det resterende beløpet forfaller til betaling 15. september 2024, og lisensen opphører etter dette om betalingen uteblir. 

Kan få opptil 10 millioner dollar

IOVaxis skal nå forsøke å hente kapital nok til å dekke både betalingen til Circio og en kliniske fase 1/2-studie med TG01-vaksinen for å utvikle et behandlingsalternativ til pasienter med RAS-mutert bukspyttkjertelkreft.

Ifølge administrerende direktør John Wang i IOVaxis er IND-godkjennelsen en kritisk milepæl for den pågående investordialogen. 

– Vi er svært takknemlige for den fleksibiliteten Circio har vist ved å innvilge en utsettelse slik at videre diskusjoner med våre investorer og mellom partene kan finne sted, sier Wang. 

Circio kan få utbetalt opptil 10 millioner dollar i milepælsbetalinger for klinisk utvikling ifølge av avtalen med det kinesiske selskapet. I tillegg kommer royalties og kommersielle milepæler fra fremtidig salg. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også