Boehringer Ingelheim og Zealand Pharma med «banebrytende resultater» for fettlever-behandling

I studien fikk opptil 83 prosent av pasientene som fikk legemiddelkandidaten survodutid, forbedringer i MASH-leversykdommen, sammenlignet med 18,2 prosent av pasientene som fikk placebo.
SAMARBEID: Survodutid ble oppfunnet av Boehringer Ingelheim og danske Zealand Pharma i fellesskap. | Foto: Colourbox
SAMARBEID: Survodutid ble oppfunnet av Boehringer Ingelheim og danske Zealand Pharma i fellesskap. | Foto: Colourbox

Zealand Pharma og samarbeidspartneren Boehringer Ingelheim har oppnådd det som beskrives som banebrytende resultater i en fase 2-studie av legemiddelkandidaten survodutid for behandling av fettleversykdom, eller MASH.

MASH (metabolsk dysfunksjon-assosiert steatohepatitt) kan blant annet føre til leversvikt og øker risikoen for å utvikle diabetes type 2 og hjerte- og karsykdom.

I studien oppnådde opptil 83 prosent av pasientene som fikk survodutid forbedringer i leversykdommen, sammenlignet med 18,2 prosent av pasientene som fikk placebo.

Forskjellen på 64,8 prosent er statistisk signifikant, noe som betyr at legemidlet oppfylte studiens primære endepunkt, skriver danske MedWatch.

I tillegg oppfylte survodutid alle sekundære endepunkter, inkludert en signifikant forbedring av leverfibrose, som er arrdannelse i leveren.

Alle dosene som ble undersøkt i studien, resulterte i forbedringer. Det ble ikke observert noen uventede bivirkninger, selv ikke ved det høyeste dosenivået.

Den fullstendige datapakken vil bli presentert i løpet av de kommende månedene, ifølge David Kendall, medisinsk direktør i Zealand Pharma. 

Survodutid ble oppfunnet av Boehringer Ingelheim og Zealand Pharma i fellesskap. Boehringer finansierer alle aktiviteter og er eneansvarlig for den kliniske utviklingen. Survodutid har fått Fast Track-status av amerikanske FDA for behandling av MASH og fibrose. Legemidlet evalueres også i fem fase 3-studier som en del av det kliniske programmet SYNCHRONIZE for personer med overvekt og fedme, skriver Zealand Pharma i en pressemelding. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også