Softox har inngått avtale om utsettelse av lånefrist

Det konvertible lånet hadde forfall tirsdag, men nå har selskapet fått utsatt betalingsfrist - på visse vilkår. 
MILLIONLÅN: Arbeidende styreleder Geir Almås og Softox har inngått en betinget avtale med långiver. | Foto: Softox
MILLIONLÅN: Arbeidende styreleder Geir Almås og Softox har inngått en betinget avtale med långiver. | Foto: Softox

Softox Solutions kunngjorde nylig et pågående arbeid med å restrukturere den finansielle situasjonen.

Selskapet har i lengre tide vært i en trøblete økonomisk situasjon, og har et konvertibelt lån på 40 millioner som hadde forfallsdato tirsdag 15. januar. I en børsmelding tidligere tirsdag meldte selskapet at de jobbet med å bli enige med långiverne om å utsette forfallsdatoen til 1. april, denne utsettelsen er basert på kriterier foreslått av en av de største långiverne. 

Tirsdag kveld melder Softox at de har inngått en betinget avtale med långiveren av det konvertible lånet på 40 millioner kroner om å konvertere gjelden pluss påløpte renter til egenkapital i selskapet innen 1. april 2024.

– Vilkårene for avtalen krever at selskapet at selskapet lykkes med å innhente minst 25 millioner kroner i ny aksjekapital og at långiverne i lånet på 15 millioner kroner pluss påløpte renter fra våren 2023 med forfall 31. januar 2024, samtykker til tilsvarende konvertering, skriver Softox i børsmeldingen. 

Den totale konvertible gjelden, inkludert påløpte renter og gjeld til ansatte i selskapet utgjør cirka 77 millioner kroner, som alle vil være konvertible til samme kurs som i emisjonen, heter det fra selskapet. 

Softox utvikler et produkt for sårbehandling, samt en inhalasjonsløsning for infeksjoner i luftveiene. 

Nylig meldte selskapet at de legger om kursen, og skiller ut sår- og hudbehandling som et ikke-børsnotert selskap som forberedes for fremtidig salg eller børsnotering.

Strategien for det nye sår- og hudselskapet er å finansiere det nye selskapet med separat finansiering på cirka ti millioner euro, tilsvarende om lag 113 millioner kroner - samt å oppnå myndighetsgodkjenning av en medisinskteknisk sårrens i Europa og USA. Selskapet vil også satse på å gjennomføre fase 2-studien for Softox Biofilm Eradicator (SBE). 

Ytterligere ett mål er i løpet av to til tre år er å børsnotere/selge sår- og hudpleieselskapet på et relevant internasjonalt marked.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også