Artbio inngår ny produksjonsavtale for hovedkandidat

Amerikanske Spectronrx skal hjelpe Artbio med utvikling og produksjon av radioglandterapien AB001. 
ENDA EN AVTALE: – Vi er glade for å samarbeide med Spectronrx igjen, sier Daniel Rossetto, sjef for forsyningskjede og ekstern produksjon i Artbio, om det som er selskapets andre avtale med Spectronrx.
ENDA EN AVTALE: – Vi er glade for å samarbeide med Spectronrx igjen, sier Daniel Rossetto, sjef for forsyningskjede og ekstern produksjon i Artbio, om det som er selskapets andre avtale med Spectronrx.

Kun få dager etter at Artbio meldte om en utviklings- og produksjonsavtale med Eckert & Ziegler i USA, har selskapet inngått nok en avtale. Denne gang med Spectronrx, som utvikler og produserer radioaktive legemidler og virkestoffer. 

Dette er den andre avtalen som Artbio inngår med selskapet. Den første ble inngått i sommer og gjaldt levering av deler til Artbios Alphadirect-teknologi. 

– Vi er glade for å samarbeide med Spectronrx igjen, sier Daniel Rossetto, sjef for forsyningskjede og ekstern produksjon i Artbio i en pressemelding.

Den nye avtalen gjelder for Artbios hovedkandidat AB001 mot prostatakreft. 

– Med Spectronrx som en del av vårt distribuerte produksjonsnettverk, er vi sikre på at den kliniske forsyningen av AB001 blir gjort tilgjengelig for pasienter i Indiana og nabostatene på en trygg og pålitelig måte. Dette er en viktig milepæl i arbeidet med å videreutvikle vårt hovedprogram, AB001, og hele vår pipeline, sier han. 

Administrerende direktør John Zehner i Spectronrx sier selskapet skal bidra med sin ekspertise innen håndtering og produksjon av medisinske radioisotoper som Pb212. 

– I tillegg skal vi bruke vår infrastruktur for utvikling og produksjon av radiofarmaka for å validere produksjonsprosessen og produsere kliniske forsyninger av AB001, sier Zehner. 

Etter valideringen skal Spectronrx designe, utvikle og implementere den tilpassede produksjonslinjen og prosessene som kreves for å skalere opp produksjonen, ifølge pressemeldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også