MSD prøver seg på fedme- og diabetesmarkedet

Den amerikanske legemiddelgiganten MSD vil forsøke å komme inn på det voksende markedet for GLP-1-analoger til behandling av fedme, diabetes og en rekke andre sykdommer.
GLP-1-SATSING: – I utgangspunktet så vi ikke for oss at GLP-1 kunne ha den effekten det har vist seg å ha, sier konsernsjef i MSD, Rob Davis, om satsingen. | Foto: MSD/Merck
GLP-1-SATSING: – I utgangspunktet så vi ikke for oss at GLP-1 kunne ha den effekten det har vist seg å ha, sier konsernsjef i MSD, Rob Davis, om satsingen. | Foto: MSD/Merck

Det sa MSDs konsernsjef Rob Davis på en investorkonferanse i regi av Goldman Sachs torsdag, skriver Bloomberg News.

Markedet domineres i dag av Novo Nordisk og amerikanske Eli Lilly, men MSD har på ingen måte avskrevet området og arbeider allerede med utviklingen av en GLP-1-analog for behandling av fettlever - et område Merck vil fortsette å satse på, ifølge danske MedWatch.

I tillegg vil MSD arbeide internt i sin forsknings- og utviklingsavdeling for å opparbeide seg kompetanse innen GLP-1-behandling og er også interessert i samarbeid.

– I utgangspunktet så vi ikke for oss at GLP-1 kunne ha den effekten det har vist seg å ha, sier Rob Davis om satsingen.

Han påpeker at det vil være lettere å få refusjon for behandlingen når de viser effekter utover vekttap, for eksempel på hjerte- og karsykdommer, fettleversykdommer eller som forebygging av type 2-diabetes.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også