Stener Kvinnsland inn i styret i kreftselskap

Det norske selskapet Inanod har fått Stener Kvinnsland som styremedlem. 
STYREMEDLEM: Det er knyttet stor spenning til Inanods planer for utviklingen av produktet, mener Stener Kvinnsland. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
STYREMEDLEM: Det er knyttet stor spenning til Inanods planer for utviklingen av produktet, mener Stener Kvinnsland. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Lege og professor ved Universitetet i bergen, Stener Kvinnsland, har blant annet ledet Koronakommisjonen og vært styreleder for Oslo universitetssykehus og Helse Stavanger, direktør for Helse Bergen og leder av Kreftforeningen.

Inanod jobber med å forbedre cellegiftbehandling ved kreftsykdom. 

– Dette er er av stor interesse for meg som kreftlege og forsker, sier Kvinnsland i en pressemelding. 

Han sier videre at det er knyttet stor spenning til selskapets planer for utviklingen av produktet, spesielt tilnærmingen om å øke cellegift-konsentrasjonen i kreftceller, samtidig som den reduserer påvirkningen på resten av kroppen.

Inanod utvikler en innovativ immun kjemoterapi-plattform som kombinerer antistoff-målretting, nanopartikler og spesialverktøy for å overvinne begrensningene ved kjemoterapi. Passiv målretting gjør det mulig å lokalisere nanopartiklene effektivt i svulstmiljøet. I tillegg muliggjør aktiv målretting en aktiv opptakelse av nanopartiklene avsvulstcellene selv. 

Selskapet mener at plattformteknologien vil gjøre det mulig å tilby raskere kjemo- og immunoterapi på stedet, noe som vil resultere i betydelig kortere behandlingstid og behandling uten bivirkninger for kreftpasientene.

Inanod har spesialisert seg på nanoteknologibaserte løsninger for utvikling av kreftbehandlinger og ble etablert i 2016, med base i Oslo Cancer Cluster Incubator. Selskapet anvender nanobioteknologi for å etablere en plattform som forbedrer legemiddelleveransen, spesielt innen onkologi.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også