Rapport: Interessen for radiofarmaka øker

Markedet for radiofarmasøytiske legemidler har økt kraftig i USA. 
RADIOFARMASI: Det er økt interesse fra investorer for radiofarmasi, ifølge Global Data. | Foto: Global Data
RADIOFARMASI: Det er økt interesse fra investorer for radiofarmasi, ifølge Global Data. | Foto: Global Data

Det amerikanske markedet for radiofarmasøytiske legemidler opplevde en økning på 550 prosent i den totale verdien av venturekapital-avtaler, fra 63 millioner dollar i 2017 til 408 millioner dollar i 2023 år til i dag. Dette viser tall fra data- og analyseselskapet Global Data.

– Stadig flere selskaper som utvikler radiofarmasøytiske legemidler i en tidlig fase, særlig de som befinner seg i oppdagelsesfasen og den prekliniske fasen, opplever økt interesse fra investorer, sier analytiker Ophelia Chan fra Global Data, ifølge selskapet. 

I romjulen ble det kjent at amerikanske Bristol Myers Squibb (BMS) kjøper radiofarmasi-selskapet Rayzebio for 4,1 milliarder dollar, tilsvarende 41 milliarder norske kroner.

Oppkjøpet kommer kort tid etter at Eli Lilly nylig tilbød 1,4 milliarder dollar for å kjøpe Point Biopharma, som også utvikler radioaktive legemidler. 

Det er Novartis som er det ledende selskapet innen radiofarmasi i dag. Selskapets godkjente radioaktive legemidler Lutathera og Pluvicto er basert på et beta-emitterende isotop kalt lutetium, skriver bransjeavisen Fierce Biotech. 

Radiofarmasøytiske legemidler integrerer radioisotoper i legemidler eller monoklonale antistoffer, noe som muliggjør presis oppdagelse av svulster ved hjelp av kjernefysisk avbildning. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også