Hadean Ventures' fond henter 19 millioner euro mer enn målet

– Vi er svært fornøyde med denne vellykkede kapitalinnhentingen i et utfordrende miljø, sier ledende partner i Hadean, Ingrid Teigland Akay.
LEDENDE PARTNER: Ingrid Teigland Akay er ledende partner i Hadean, som er en ledende europeisk forvalter av life science-fond med ca. 230 millioner euro under forvaltning. | Foto: Hadean Ventures
LEDENDE PARTNER: Ingrid Teigland Akay er ledende partner i Hadean, som er en ledende europeisk forvalter av life science-fond med ca. 230 millioner euro under forvaltning. | Foto: Hadean Ventures

Torsdag stengte Hadean Capital II-fondet på 144 millioner euro. Dette er 19 millioner euro over målet på 125 millioner. 

Det melder Hadean Ventures i en pressemelding.

– Vi er svært fornøyde med å kunngjøre denne vellykkede kapitalinnhentingen i et utfordrende miljø, og vi overgår målet for kapitalinnhentingen betydelig. Vi vil gjerne takke eksisterende og nye investorer for deres tillit til teamet og strategien vår, og vi ser frem til å samarbeide med oppstartsbedrifter som utvikler banebrytende medisinske løsninger for morgendagen og fremtiden, sier ledende partner i Hadean, Ingrid Teigland Akay i pressemeldingen. 

Fondet skal investere i oppstartsselskaper innen livsvitenskap i hele Europa, med hovedvekt på Norden og tysktalende land. Strategien omfatter farmasi, bioteknologi, medisinsk teknologi, diagnostikk og digital helse.

Så langt har fondet investert i seks selskaper: Alex Therapeutics, Arthex Biotech, Complement Therapeutics, Emergence Therapeutics, Ribbon Biolabs og TargED.

Fondet kan allerede notere seg en exit, siden Eli Lilly kjøpte tyske Emergence, som utvikler antistoff-legemiddelkonjugater til behandling av kreft, i sommer for en uoppgitt sum.

Hadean Ventures er en europeisk forvalter av life science-fond med omtrent 230 millioner euro under forvaltning. Hadean Capital II-fondet ble lansert i september 2021. Fondene støttes av ledende private og institusjonelle investorer i Europa og USA. 

I Norge er Hadean investert i radiofarmasi-selskapet Oncoinvent og medtek selskapet Cardiomech.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også