Moderna og MSD starter fase 3-lungekreftstudie

Første lungekreftpasient har nå blitt dosert med Modernas kreftvaksine som skal gis i kombinasjon med MSDs Keytruda.
SAMARBEID: Kyle Holen, leder for kreftterapi-utviklingen i Moderna og Marjorie Green, leder for senfase-onkologi i MSD fortsetter nå samarbeidet sitt når MSD og Moderna starter fase 3-studien INTerpath-002. | Foto: LinkedIn/Moderna, Merck & co.
SAMARBEID: Kyle Holen, leder for kreftterapi-utviklingen i Moderna og Marjorie Green, leder for senfase-onkologi i MSD fortsetter nå samarbeidet sitt når MSD og Moderna starter fase 3-studien INTerpath-002. | Foto: LinkedIn/Moderna, Merck & co.

INTerpath-002-studien er nå i gang. Dette er fase 3-studien hvor Modernas mRNA-kreftvaksine, V940, skal undersøkes i kombinasjon med Keytruda (pembrolizumab). 

Til studien skal det rekrutteres 868 lungekreftpasienter med ikke-småcellet lungekreft, og den første har nå blitt dosert i Australia. INTerpath-002 er en global studie, ifølge en pressemelding. Moderna og Merck oppgir ikke hvilke konkrete land det rekrutteres i. 

V940 er en individualisert neoantigen mRNA-vaksine, som for øvrig også undersøkes i kombinasjon med pembrolizumab i en annen studie på føflekkreft. I denne studien rekrutteres det i 14 land (Australia, Belgia, Canada, Chile, Frankrike, Tyskland, Hellas, Israel, Italia, Polen, Portugal, Spania, Tyrkia og Storbritannia).

Pasientene som rekrutteres skal i følge studieoversikten ha gjennomgått operasjon for å fjerne lungekreften, og skal ha fått minst én dose adjuvant behandling med standardbehandling med platinumdublett cellegift.

– Siden lungekreft er den hyppigste årsaken til kreftdødsfall på verdensbasis, er det behov for fortsatte vitenskapelige fremskritt for å kunne bekjempe sykdommen på et tidligere stadium, da pasientene har størst sjanse for bedre resultater, sier Marjorie Green, leder for senfase-onkologi i MSD i en pressemelding.

– Behandlingen av lungekreft gjenspeiler den konstante kampen mellom medisinsk innovasjon og biologisk kompleksitet. Hver pasients kreftsykdom er en labyrint av genetiske mutasjoner, noe som krever en ny tilnærming med individualiserte legemidler som produseres basert på den enkelte pasients molekylære tumorprofil, sier Kyle Holen, leder for kreftterapi-utviklingen i Moderna i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også