Pfizer dropper utvikling av fedmemiddel i sin nåværende form

I stedet vil selskapet jobbe med en annen versjon av pillen til fedmebehandling.
GÅR VIDERE MED NY VERSJON: Mer data fra utviklingen av en annen versjon av Pfizers fedmemedisin forventes først halvdel av 2024. | Foto: Carlo Allegri
GÅR VIDERE MED NY VERSJON: Mer data fra utviklingen av en annen versjon av Pfizers fedmemedisin forventes først halvdel av 2024. | Foto: Carlo Allegri

Legemiddelselskapet Pfizer avbryter utviklingen av en fedmepille som tas to ganger daglig, på grunn av bivirkninger, skriver Marketwire for danske MedWatch. 

Over halvparten av pasientene i en pågående studie av pillen som tas to ganger daglig, opplevde store utfordringer med kvalme og oppkast. Som et resultat av dette sluttet de å ta pillen, og dette har nå ført til at Pfizer har skrinlagt videre planer i denne retningen, ifølge Bloomberg News.

I stedet vil Pfizer jobbe videre med en versjon av pillen som tas én gang om dagen. Mer data fra denne fronten forventes å bli offentliggjort i løpet av første halvdel av 2024.

I Danmark ga nyheten også medvind til Novo Nordisk-aksjen, som står bak den svært populære fedmemidlet Wegovy..

Den amerikanske konkurrenten Eli Lilly står også bak et fedmemedisin, ved navnet Zepbound, og den amerikanske aksjen falt 0,7 prosent i førhandelen fredag.

–Tallene understreker at fedmekategorien er svært konkurranseutsatt, med Eli Lilly og Novo Nordisk langt foran, sier Jared Holz, analytiker i Mizuho, ifølge Bloomberg.

Han mener at Pfizers pille ikke ser ut til å kunne konkurrere med de ledende midlene.

Pfizers forsøk på å utvikle en pille mot fedme er en del av et pågående arbeid for å finne nye vekstmuligheter. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også