Pfizers RSV-vaksine i salg tidligere enn varslet

RSV-vaksinen Abrysvo blir den andre RSV-vaksinen som blir tilgjengelig i Norge. 
RSV-VAKSINE: – Vaksinen er et viktig skritt for å beskytte utsatte risikogrupper mot sykdom knyttet til RS-virus, sier Erik Hjelvin, medisinsk direktør i Pfizer. | Foto: Pfizer
RSV-VAKSINE: – Vaksinen er et viktig skritt for å beskytte utsatte risikogrupper mot sykdom knyttet til RS-virus, sier Erik Hjelvin, medisinsk direktør i Pfizer. | Foto: Pfizer

RSV-vaksinen Abrysvo tilgjengelig for salg i Norge. Pfizer sa tidligere i høst at den blir tilgjengelig tidlig i 2024, men melder nå at den er på det norske markedet. 

Vaksinen kan tas av gravide fra uke 24 til uke 36, og av voksne over 60 år.

Flere store selskaper jobber med utvikling av RSV-vaksiner. 

RSV-konkurrenten GSKs vaksine ble tilgjengelig i høst som den første RSV-vaksinen. Den er imidlertid kun godkjent for voksne over 60 år og ikke til gravide.

Denne høsten og vinteren er den første hvor det er mulig å vaksinere seg mot alle de tre infeksjonssykdommene som dominerer om høsten, også RS-virus.

– Vaksinen er et viktig skritt for å beskytte utsatte risikogrupper mot sykdom knyttet til RS-virus, sier Erik Hjelvin, medisinsk direktør i Pfizer, i en pressemelding. 

  • RS-virus er et forkjølelsesvirus som rammer både barn og voksne. Symptomene er rennende nese, hoste og feber. Enkelte kan også oppleve at infeksjonen sprer seg til de nedre luftveiene, og få bronkitt, bronkiolitt eller lungebetennelse. For eldre barn og voksne arter infeksjonen seg vanligvis som en forkjølelse. For små barn og eldre er det økt risiko for alvorlig sykdom.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også