Genentech skal samarbeide med Nvidia om KI

Et flerårig forskningssamarbeid skal optimalisere og akselerere selskapenes plattformer. 
SAMARBEID: Genentechs proprietære maskinlæringsalgoritmer og modeller skal blant annet brukes på NVIDIA DGX Cloud i samarbeidet. | Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Julie Jacobson
SAMARBEID: Genentechs proprietære maskinlæringsalgoritmer og modeller skal blant annet brukes på NVIDIA DGX Cloud i samarbeidet. | Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Julie Jacobson

Genentech-avdelingen til Roche skal samarbeide med Nvidia om å bygge det som ifølge en pressemelding skal bli neste generasjons plattform innen kunstig intelligens (KI) for å oppdage nye legemidler. 

– Ved å utnytte kraften til KI-modeller og algoritmer, med våre unike data og eksperimenter, kan vi gjøre vitenskapelige oppdagelser med en utrolig hastighet og generere innsikt i en enestående skala, sier Aviv Regev, som leder forskning og tidlig utvikling ved Genentech. 

Selskapene skal akselerere og optimalisere Genentechs proprietære maskinlæringsalgoritmer og modeller på NVIDIA DGX Cloud, som er bygget på NVIDIA KI-superdatabehandling og programvare, inkludert NVIDIA BioNemo for generativ KI-applikasjoner innen legemiddeloppdagelse.

Samarbeidet skal også bidra til å akselerere Genentechs «lab in a loop», der omfattende eksperimentelle data mater beregningsmodeller som avdekker mønstre og lager nye, eksperimentelt testbare prediksjoner. 

Forskere skal så vurderer prediksjonene i laboratoriet, og resultatene blir så matet tilbake til modellene for å forbedre den underliggende beregningsmodellen, noe som muliggjør utvikling av bedre terapier, heter det i pressemeldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også