Serviceproduksjon har etablert norsk produksjon av thyroid-tabletter

Tablettene er utviklet sammen med Kragerø Tablettproduksjon og danske Glostrup apotek. 
STYRKE FORSYNINGEN: Hensikten er å styrke forsyningen av medisiner mot lavt stoffskifte i Norge. | Foto: Colourbox
STYRKE FORSYNINGEN: Hensikten er å styrke forsyningen av medisiner mot lavt stoffskifte i Norge. | Foto: Colourbox

Råvaren til Thyroid NAF-tablettene er naturlig fremstilt av kjertelekstrakt fra svin, og inneholder begge stoffskiftehormonene T4 og T3, skriver Apotekforeningen.

– Dette har mange pasienter med lavt stoffskifte ventet på. Mange har kontaktet oss og lurt på når Thyroid NAF skulle komme på markedet. Det er gledelig at vi nå har etablert norsk produksjon av Thyroid NAF tabletter i styrkene 30, 60 og 120 mg, sier daglig leder i Serviceproduksjon, Reidun Ree, til Apotekforeningen. 

Lavt stoffskifte betyr at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon. Det kan gi forskjellige symptomer som tretthet, treg mage, vektøkning og frysninger, ifølge Helsenorge.

Tablettene er utviklet sammen med Kragerø tablettproduksjon og danske Glostrup apotek. Legemiddelgrossistene og Stoffskifteforbundet har også vært involvert. 

Serviceproduksjonsordningen skal gjennom småskalaproduksjon av legemidler dekke gapet mellom det legemiddelindustrien produserer og det som produseres etter den enkelte resept, for å bidra til at sluttbruker får tilgang til legemidler og handelsvarer som ikke tilbys av andre aktører. 

Serviceproduksjon AS er et heleid datterselskap av Apotekforeningen og forvalter salget av alle NAF-preparatene i Norge. NAF står for norsk apotekerforening. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også