Fedmemidler forbindes med økt forekomst av mageproblemer i ny studie

Forskere oppfordrer til at bivirkningene tas i betraktning ved forskrivning av GLP-1-midler til fedmebehandling til personer som ikke også har diabetes.
FEDME- OG DIABETESMIDLER: Forskere har sammenlignet Novos GLP-produkter som Ozempic, Victoza og Saxenda med Contrave. | Foto: Jens Dresling
FEDME- OG DIABETESMIDLER: Forskere har sammenlignet Novos GLP-produkter som Ozempic, Victoza og Saxenda med Contrave. | Foto: Jens Dresling

Novo Nordisk sine fedmemidler gir mer mageproblemer enn et eldre fedmeprodukt kalt Contrave, viser en studie publisert i det medisinske tidsskriftet Jama, skriver Bloomberg News.

I studien brukte forskerne en stor helsedatabase til å sammenligne rapporterte bivirkninger i perioden 2006-2020 for Novos GLP-produkter som Ozempic, Victoza og Saxenda med Contrave, som imidlertid gir mindre vekttap.

Og forekomsten av for eksempel pankreatitt, en kjent, men sjelden bivirkning, var rundt ni ganger høyere med GLP-1-midler enn med Contrave, skriver danske MedWatch og Marketwire. 

Forekomsten av en annen bivirkning, som forsinket ventrikkeltømming, var også nesten fire ganger høyere.

Alt i alt er bivirkningene fortsatt sjeldne, men forskerne oppfordrer til at de tas i betraktning ved forskrivning av GLP-1-midler til fedmebehandling til personer som ikke også har diabetes.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også