Sanofi og Johnson & Johnson går i samarbeid om eksperimentell vaksine

Selskapene går sammen om å utvikle og kommersialisere en vaksinekandidat mot ekstraintestinal patogen E. coli, som er en viktig årsak til sepsis. 
E-COLI: Vaksinesjef i Sanofi, Thomas Triomph, peker på at E. coli er en viktig årsak til sepsis, dødelighet og antimikrobiell resistens hos eldre. | Foto: Sanofi
E-COLI: Vaksinesjef i Sanofi, Thomas Triomph, peker på at E. coli er en viktig årsak til sepsis, dødelighet og antimikrobiell resistens hos eldre. | Foto: Sanofi

Sanofi har inngått en avtale med Johnson & Johnson-selskapet Janssen Pharmaceuticals, om å utvikle og kommersialisere en vaksinekandidat mot ekstraintestinal patogen E. coli (9-valent), utviklet av Janssen, skriver Sanofi i en pressemelding. 

Vaksinekandidaten er nå i fase 3. 

Begge parter skal sammen finansiere nåværende og fremtidige forsknings- og utviklingskostnader. Sanofi vil betale 175 millioner dollar, om lag 1,9 milliarder kroner, i forskuddsbetaling til Janssen, deretter kommer utviklings- og kommersielle milepæler. 

Det vil være en ordning med deling av overskuddet i markedene i USA, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Spania og Storbritannia. I markedene i resten av verden vil Janssen motta trinnvise royalties og salgsmilepæler. 

Ekstraintestinale patogene E. coli er en viktig årsak til sepsis, særlig hos eldre. De viktigste risikofaktorene er alder, særlig over 60 år, og kroniske sykdommer, som diabetes, kreft eller nyresykdom. E. coli-stammer som er resistente mot antimikrobielle midler (AMR), er et vedvarende helseproblem. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også