Photocures kinesiske partner melder om fullført studie

Kinesiske Asieris melder at studien på Photocure-produktet Cevira, som brukes i behandlingen av celleforandringer på livmorhalsen, er fullført. 
PARTNER: Photocure og administrerende direktør Dan Schneider, inngikk en avtale med kinesiske Aisieris i 2019. | Foto: Eirik Omvik
PARTNER: Photocure og administrerende direktør Dan Schneider, inngikk en avtale med kinesiske Aisieris i 2019. | Foto: Eirik Omvik

Blærekreftselskapet Photucure kunngjør at partneren Asieris Pharmaceuticals har fullført den multinasjonale kliniske fase 3-studien med Cevira - og har nådd det primære endepunktet.

Cevira (APL-1702) er en såkalt fotodynamisk kombinasjonsbehandling som er under utvikling for ikke-kirurgisk behandling av forstadier til livmorhalskreft, lisensiert til Asieris av Photocure.

Resultatene av studien skal sendes til den kinesiske legemiddelmyndigheten som en del av en ny legemiddelsøknad, i løpet av de kommende månedene, skriver Photocure i en melding. 

Studien er en prospektiv, randomisert, dobbeltblind, placebokontrollert, multisenter fase III-studie som er utformet for å evaluereeffekt og sikkerhet av APL-1702 for behandling av en form for høygradig celleforandring i livmorhalsen. Studien ledes av dr. Jinghe Lang fra Peking Union Medical College Hospital, Chinese Academy of Medical Sciences, og har 402 deltakere. 

Studien nådde sitt primære endepunkt, sammen med en robust sikkerhetsprofil, skriver Photocure i meldingen. 

Omfattende data fra denne studien vil bli presentert på kommende vitenskapelige konferanser og publiseres i vitenskapelige tidsskrifter, ifølge selskapet. 

Photocure utviklet Cevira gjennom fase I- og fase II-studier, og lisensierte de globale rettighetene til utvikling og kommersialisering ble lisensiert ut til Asieris Meditech Co. i november 2019. Asieris startet fase 3-studien på Cevira i november 2020. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også