Pfizers «tornado-anlegg» kan bli tatt i bruk igjen i løpet av året

Pfizers anlegg i Rocky Mount, North Carolina, er et av verdens største produksjonanlegg og varelager for sterile injeksjoner. 
ØDELAGT: Pfizers anlegg i Rocky Mount er ikke sterilt lenger, da en tornado ødela hele varelageret tidligere i sommer. | Foto: WTVD via AP/NTB
ØDELAGT: Pfizers anlegg i Rocky Mount er ikke sterilt lenger, da en tornado ødela hele varelageret tidligere i sommer. | Foto: WTVD via AP/NTB

Amerikanske Pfizer ble utfordret av naturkreftene tidligere i sommer, da en tornado knuste deler av anlegget deres i Rocky Mount i North Carolina. 

Tilgangen på over 30 legemidler var utsatt som en konsekvens av at varelageret var satt ute av spill. Anlegget er spesialisert for å være sterilt og oppbevare injeksjonsmedisiner. 

Pfizer ga tidligere i august ut en nødbestillingsliste for ni produkter med høyt medisinsk behov som kan bestilles i mindre kvanta, grunnet tornado-forstyrrelsen. Legemidlene på listen inkluderer injeksjoner for dekstrose, natriumklorid og hjertesviktmedisinen dobutamin. 

Nå sier ledelsen i selskapet at de forventer at Rocky Mount-anlegget er oppe og går igjen i løpet av årets fjerde kvartal, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Pfizer-ledelsen opplyser også om at de har funnet et nytt, midlertidig varelager, frem til Rocky Mount-lageret er fikset. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også