Nykode doserer første pasient i hode- og halskreftstudie i tredje kvartal

Kreftvaksineselskapet holder fast ved at VB-C-03-studien vil ha oppstart i årets tredje kvartal når de rapporterer resultatene fra årets første halvår.
I 3:Kvartal: Første pasient vil bli dosert med VB-C-03 i løpet av årets tredje kvartal, opplyser Nykode. | Foto: Nykode/pr
I 3:Kvartal: Første pasient vil bli dosert med VB-C-03 i løpet av årets tredje kvartal, opplyser Nykode. | Foto: Nykode/pr

VB-C-03 skal undersøke om Nykode Therapeutics kreftvaksine VB.10.16 kan fungere som en behandling mot HPV-relatert hode- og halskreft i kombinasjon med PD-1-hemmeren Keytruda fra MSD.

Det ble i desember klart at studien, som er i fase 1/2, skal gjennomføres med Keytruda, som er standardbehandlingen til indikasjonen. 

Nykode understreker nå, i rapporteringen av resultater før årets første halvår, at første pasient vil bli dosert i løpet av årets tredje kvartal. Det tredje kvartalets siste dag er 30. september. 

«Når det kommer til VB-C-03-studien så har Nykode fått godkjenning til å starte studien fra åtte europeiske myndigheter i de landene der studien skal gjennomføres. Nykode forventer å dosere første pasient i løpet av det tredje kvartalet», heter det i rapporten. 

VB.10.16 presterte godt i VB-C-02, fase 2-studien på HPV-relatert livmorhalskreft, hvor vaksinen ble gitt i kombinasjon med PD-L1-hemmeren Tecentriq fra Roche. I april kom resultatene som viste at pasientene levde lenger etter behandlingen, og at enkelte av pasientene levde uten tegn til forverring.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også