Pfizer nedjusterer forventninger etter inntektsfall

Svikt i salget av selskapets koronapille medvirket til synkende inntekter for legemiddelkjempen, som hadde et inntektsfall på 54 prosent i andre kvartal sammenlignet med i fjor. 
SYNKENDE INNTEKTER: Pfizer nedjusterer forventninger etter inntektsfall, konstaterer toppsjefen Albert Boula. | Foto: Fabrice Coffrini
SYNKENDE INNTEKTER: Pfizer nedjusterer forventninger etter inntektsfall, konstaterer toppsjefen Albert Boula. | Foto: Fabrice Coffrini
NTB-AFP, Anne Grete Storvik

I tillegg til at salget av Pfizers koronapille Paxlovid gikk vesentlig tilbake, var også salget av covid 19-vaksinen Cormirnaty betydelig lavere i andre kvartal. 

Pfizer nedjusterer nå forveningene, og forventer nå en omsetning i 2023 på 67 til 70 milliarder dollar, mot en tidligere forventet omsetning på 67 til 70 milliarder dollar, skriver danske MedWatch. 

Inntektene endte på 12,7 milliarder dollar, ned fra 23,7 milliarder dollar i andre kvartal 2022. Det tilsvarer et fall fra 242 milliarder kroner til 130 milliarder kroner.

Det store inntektsfallet skyldes mindre etterspørsel etter koronavaksine og legemidler for behandling av covid-19, ifølge Pfizer.

Resultatet endte på 2,3 milliarder dollar. Det er omtrent en firedel av resultatet i samme kvartal i fjor. Ifølge analysebyrået Thomson Reuters var resultatet likevel bedre enn ventet.

– Vi hadde en omsetningsvekst på fem prosent i andre kvartal når vi ser bort fra covid 19-produktene våre, og resultatene hittil i år er i tråd med forventningene våre, sier finansdirektør David Denton i en pressemelding. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også