Wegovy lansert i Tyskland – dekkes ikke av forsikringen

Tyskland er det tredje landet i Europa hvor fedmemiddlet Wegovy er tilgjengelig, etter at det kom til Norge i januar.
LANSERER: Novo Nordisk lanserte i helgen Wegovy i Tyskland. | Foto: Novo Nordisk / Pr
LANSERER: Novo Nordisk lanserte i helgen Wegovy i Tyskland. | Foto: Novo Nordisk / Pr

I tillegg til det amerikanske markedet, selges fedmemiddelet Wegovy kun i Danmark og Norge. Nå skal også tyske pasienter få tilgang på medisinen ved behov, men også her må pasientene betale for GLP-1-hemmeren med egne penger. 

Novo Nordisk håper dermed at tyskere vil betale hundrevis av euro for fedmemiddelet, da den offenlige helseforsikringen i Tyskland så langt ikke dekker bruken av legemidlet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

En bruker av Wegovy i Tyskland må trolig ut med mellom 170 og 300 euro i måneden. Allikevel forventes det stor etterspørsel, ifølge leger og pasienter Reuters har snakket med.

Også i Norge må pasienter betale fra egen lomme for medisiner som Wegovy, men nordmenn har heller ikke latt seg stoppe av den grunn. 

– Om noe, er jeg overrasket over at så mange har råd til Wegovy, har seksjonsoverlege ved hormon, overvekt og ernæringsavdelingen ved Sykehuset i Vestfold og professor ved Universitetet i Oslo, Jøran Hjelmesæth sagt.

Hjelmesæth kom med uttalelsen i sammenheng med statistikk som viser at salget av Wegovy i Norge steg med 216 prosent fra årets første til andre kvartal.

Novo sier de skal følge nøye med på reseptene i Tyskland for å sikre at det mye etterspurte fedmemidlet når frem til de som trenger det, men ønsker ikke å garantere for at det ikke blir legemiddelmangel på Wegovy.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også