Thermo Fishers inntekter faller – peker på vanskelige tider for biotek-bransjen

Thermo Fisher-direktør Marc Casper mener selskapets inntektsfall skyldtes at de makroøkonomiske forholdene i årets andre kvartal har vært utfordrende.
KONSERVATIVE KUNDER: Biotek-bransjen må være konservative med midlene sine, som rammer bunnlinjen til leverandøren Thermo Fisher, ifølge Marc N. Casper, som er styreleder, president og administrerende direktør i selskapet. | Foto: Thermo Fisher Scientific
KONSERVATIVE KUNDER: Biotek-bransjen må være konservative med midlene sine, som rammer bunnlinjen til leverandøren Thermo Fisher, ifølge Marc N. Casper, som er styreleder, president og administrerende direktør i selskapet. | Foto: Thermo Fisher Scientific

Thermo Fisher Scientific opplevde i årets andre kvartal at inntektene falt med tre prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Administrerende direktør Marc Casper uttrykker under et investormøte i etterkant av fremleggelsen av kvartalets resultater at nedgangen skyldtes vanskelige makroøkonomiske forhold som rammer kundene deres, ifølge biofarma-nettavisen Endpoints News

Thermo Fisher leverer primært utstyr til farmasi- og bioteknologi-selskaper, en bransje ledelsen i selskapet mener lider ekstra mye av det makroøkonomiske klimaet. 

– En tredjedel av nedgangen i kjerneinntekten skyldtes lavere økonomisk aktivitet i Kina, samtidig som andre kunder er i sparemodus - primært bioteknologi-selskapene, sier finansdirektør Stephen Williamson under investormøtet, ifølge avisen. 

– Hvert kvartal så blir finansieringen i disse selskapene mer presset. Selskapet blir mer konservative fordi de må tenke: hvor mye kan vi bruke uten å gå tom for penger?, sier Casper, som også peker på den stadig høyere renten. 

Inntektene i 2023s andre kvartal kom på 10,7 milliarder dollar. I fjor i samme kvartal solgte selskapet for 10,9 milliarder dollar. Ledelsen i Thermo Fisher skrur nå ned på forventningene for året - de hadde på forhånd trodd på mellom fire og seks prosent vekst, nå skrur de ned til mellom null og to prosent.

Thermo Fishers inntekter steg under pandemien, da de lagde en milliardforretning ut av salg av produkter knyttet til Covid-19 testing. Tross inntektsfall dette kvartalet er Thermo Fisher langt foran de pre-pandemiske forholdene deres: selskapets andrekvartalsinnteker i 2020 var på «kun» 6,2 milliarder dollar, påpeker Endpoints.

Thermo Fisher har sagt opp en rekke ansatte i USA så langt i 2023. Anlegg i California og New Jersey har blitt møtt med omtrent 500 oppsigelser så langt i år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også