SLV fant flere avvik i produksjonen av cellegift ved Sykehusapoteket i Trondheim

Statens legemiddelverk (SLV) fant 22 avvik ved Sykehusapoteket i Trondheim under et tilsyn i februar. Ett av avvikene utgjør en risiko for pasientsikkerheten.
AVVIK: Kontrollsikringen av cytostatika dokumenteres ikke godt nok ved Sykehusapoteket i Trondheim, ifølge Statens legemiddelverk. | Foto: SLV
AVVIK: Kontrollsikringen av cytostatika dokumenteres ikke godt nok ved Sykehusapoteket i Trondheim, ifølge Statens legemiddelverk. | Foto: SLV
NTB

Ett av avvikene faller innenfor kritisk avvik, mens tolv kategoriseres som større, skriver Adresseavisen.

Tilsynet tok bare for seg produksjonsavdelingen ved Sykehusapoteket, hvor det produseres livsviktige medisiner til pasienter ved St. Olavs hospital.

Ifølge avisen er det særlig produksjon av cytostatika, en type cellegift til behandling av kreftpasienter, som ikke når opp til Legemiddelverkets standard. Legemiddelverket mener kontrollsikringen av cytostatika ikke dokumenteres godt nok. Kvaliteten på produktet kan derfor være mangelfull.

Anne Kristin Bjerga Bjåen, enhetsleder i Statens legemiddelverk, mener det kritiske avviket er en risiko for pasientsikkerheten. Hun kan ikke svare på om pasienter kan ha blitt medisinert med feilprodusert cytostatika.

De større avvikene tar i all hovedsak for seg rutinene til avdelingen.

Det kritiske avviket skulle vært rettet innen 5. mars. Denne fristen ble ikke overholdt, og det ble heller ikke den utsatte fristen til 2. mai.

– Både tilsynet og oppfølgingen etterpå har vært krevende for apoteket og avdelingen, sier sjef for Sykehusapoteket i Trondheim, Harald Christian Langaas.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også