Johnson & Johnson dømt til å betale millionerstatning i babypudder-søksmål

En 24 år gammer amerikaner får erstatning etter påstander om at babypudderet til Johnson & Johnson ga han kreft. 
ANKER: Johnson & Johnson anker dommen som ble avsagt av en jury ved en domstol i byen Oakland i California. | Foto: Janssen/PR
ANKER: Johnson & Johnson anker dommen som ble avsagt av en jury ved en domstol i byen Oakland i California. | Foto: Janssen/PR

Legemiddelselskapet Johnson & Johnson er dømt til å betale 18,8 millioner dollar i erstatning til en 24 år gammel amerikaner som har fått kreft i hjertet. Det tilsvarer 189 millioner norske kroner. 

Årsaken til kreften skal ifølge Emory Hernandez Valadez være at han fikk på ført babypudder fra Johnson & Johnson da han var liten, skriver nyhetsbyrået Ritzau for danske MedWatch.

Johnson & Johnson kommer til å anke dommen, som ble avsagt av en jury ved en domstol i byen Oakland i California. 

Hernandez mener i likhet med flere titusentalls andre saksøkere at Johnson & Johnsons babypudder inneholdt asbest, som er kreftfremkallende. 

Årsaken til anklagene om asbest skyldes stoffet talkum. Reuters avdekket i 2018 at Johnson & Johnson i årtier skal ha vært klar over at talkumet som selskapet brukte, av og til inneholdt kreftfremkallende asbest, skriver Ritzau. 

Johnson & Johnson har på sin side avvist at dette er tilfellet. 

Visepresident for den juridiske avdelingen til Johnson & Johnson, Erik Haas, sier at selskapet kommer til å anke avgjørelsen. 

Ifølge Ritzau mener han dommen er «uforenlig med årtiers uavhengige, vitenskapelige undersøkelser, som har bekreftet at Johnson & Johnsons babypudder er sikkert og at det ikke inneholder asbest eller forårsaker kreft». 

Johnson & Johnson har tidligere inngått forlik med totalt 60.000 saksøkere om å betale totalt 8,9 milliarder dollar. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også