Anbefaler koronavaksinen Bimervax til unge

En oppfriskningsdose med koronavaksinen Bimervax antas å være minst like effektiv som Pfizer/Biontechs vaksine Comirnaty, mener den europeiske legemiddelmyndighetens komité for legemidler. 
EMAs vitenskapelige komité for legemidler til mennesker anbefaler boosterdose med koronavaksinen Bimervax. | Foto: AP Photo/Peter Dejong, File
EMAs vitenskapelige komité for legemidler til mennesker anbefaler boosterdose med koronavaksinen Bimervax. | Foto: AP Photo/Peter Dejong, File

Det europeiske legemiddelkontorets (EMA) komité for legemidler til mennesker CHMP (Committee for Medicinal Products for Human use) utarbeider anbefalinger som som den europeiske kommisjon vedtar.

Komiteen anbefaler nå at covid 19-vaksinen Bimervax, tidligere kalt HIPRA, som boostervaksine til personer som er 16 år og eldre, og som tidligere er blitt vaksinert med en mRNA koronavaksine. 

Bimervax er utviklet av spanske HIPRA.

CHMP konkluderer med at dataene på sikkerhet, kvalitet og immunogenisitet (evnen til å framkalle immunrespons) for vaksinen er tilstrekkelig robuste, og anbefaler derfor at vaksinen får markedføringstillatelse i EU, skriver EMA i en pressemelding.

Komiteen konkluderer derfor videre at boosterdosen med Bimervax er ventet å være minst like effektiv som Comirnaty, Pfizer/Biontechs vaksine, for å opprettholde beskyttelsen mot covid-19 hos unge som er 16 år og over. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også