Curida i økonomisk uføre – får millionstøtte av kommunen

– Vi jobber med en god og langsiktig løsning, men det er for tiden et krevende kapitalmarked, og prosessen har tatt lengre tid enn man håpet på, sier styreleder Per Thoresen. 
GARANTI: Elverum, kommunen der hovedfabrikken til Curida ligger, gir nå ni millioner i garantier til selskapet gjennom det kommunale selsakapet Flerbruksanlegget AS. | Foto: QuiaPEG og Curida
GARANTI: Elverum, kommunen der hovedfabrikken til Curida ligger, gir nå ni millioner i garantier til selskapet gjennom det kommunale selsakapet Flerbruksanlegget AS. | Foto: QuiaPEG og Curida

Curida trenger kortsiktig finansiell støtte for å kunne investere i kapasitet og optimalisere for god lønnsomhet, skriver Curida i en pressemelding som Østlendingen har publisert i sin helhet

Dette er en forutsetning for å fortsette den vekstreisen som Curida har vært på de siste årene, ifølge styreleder Per Thoresen i Curida Holding AS.

– Vi jobber med en god og langsiktig løsning, men det er for tiden et krevende kapitalmarked, og prosessen har tatt lengre tid enn man håpe på. 

Flerbruksanlegget AS, som er heleid av Elverum kommune, har nå gitt en bankgaranti på ni millioner kroner. 

– I de to siste døgn har vi hatt dialog med Elverum kommune for å se på muligheten til å få til en god løsning sammen med våre aksjonærer for å sikre videre drift i en periode med likviditetsutfordringer. Vi har fått på plass mange kontrakter og trenger kapital for å kjøpe inn det som trengs til produksjonen, sier Thoresen.

Døgnkontinuerlig drift

Styrelederen håper på en god løsning som bidrar til videre drift på fabrikken på Elverum. 

– Vi har mye å gjøre på fabrikken, og det kjøres døgnkontinuerlig drift med produksjon av legemidler ved anlegget i Solbærvegen. 

Kompetanse og evne til å utvikle og produsere egne legemidler er viktig for Norge, sier administrerende direktør Ole Dahlberg. 

– Hos Curida på Elverum har de bygget opp kunnskap og erfaring over flere tiår som vi mener er viktig å bevare. Internasjonale farmaselskaper har satt utvikling og produksjon til Elverum, og vi fortsetter å tiltrekke oss flere spennende kunder og partnere, sier Dahlberg. 

Håper å sikre videre drift

Thoresen sier det er viktig å ha nasjonale leverandører innenfor en rekke samfunnskritiske områder, med tanke på den usikre tiden med krig i Europa.

– Vi mener produksjon av legemiddel er en slik viktig næring. Det har både Covid-19 pandemien og krigen i Ukraina vist. Derfor håper vi å sikre grunnlaget for videre drift, sier Thoresen. 

Styret i Curida skal behandle saken og vurdere mulighetene i fredag. 

– Styret og ledelsen i Curida vil holde selskapet og ansatte oppdatert med informasjon og ber alle ansatte om å fortsette å gjøre en god jobb med drift og kunder, sier Dahlberg. 

MedWatch har fredag kontaktet styreleder Thoresen for en kommentar, foreløpig uten å få svar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også