Fortsatt Ozempic-mangel i Norge, men salget gjenopptas i USA

Det er stadig mangel på Novo Nordisk sitt diabetesmiddel i Norge, selv om USA-salget nå starter opp igjen som normalt. 
HØY ETTERSPØRSEL: Novo Nordisk har siden i fjor høst ikke klart å produsere nok av diabetesmiddelet Ozempic. | Foto: Novo Nordisk / Pr
HØY ETTERSPØRSEL: Novo Nordisk har siden i fjor høst ikke klart å produsere nok av diabetesmiddelet Ozempic. | Foto: Novo Nordisk / Pr

Det har vært i flere måneder vært mangel på Ozempic i en rekke land. I Norge starter leveringsproblemene i fjor høst. Statens legemiddelverk (SLV) anslo da at mangelen skulle var fram til mars i år.

Nå ser det ut til at mangelen fortsetter. Ifølge Statens legemiddelverk vil det komme nye forsyninger, men leveransesituasjonen forventes å være uforutsigbar.

– Produsenten av Ozempic, Novo Nordisk, har gitt oss signaler om at mangelen kan vedvare i hele 2023, sier overlege i SLV, Ingrid Aas, til diabetes.no.

Apotek får dispensasjon

Det er meldt om delvis mangel for både 0,5 mg og 1 mg, ifølge SLVs nettsider. 

«Det vil komme nye leveranser til Norge, men disse vil ikke være nok til å dekke behovet. Mangelsituasjonen gjelder flere land i Europa. Legemiddelverket vil følge utviklingen tett fremover». 

På grunn av mangelen får apotekene nå lov til å selge pakningsstørrelser som avviker fra de som er godkjent for salg i Norge. 

USA-salget gjenopptas

I USA er Ozempic igjen å finne i apotekhyllene etter flere måneder med mangel, skriver Reuters. 

Ifølge Novo Nordisk skal dosene på 0,25 mg, 0,5 mg og 1 mg nå være tilgjengelig. 2 mg-utgaven har begrenset tilgjengelighet fram til slutten av mars. 

Legemidlet solgte for 59.75 milliarder dansker kroner i 2022, skriver Reuters. Det tilsvarer 91,8 milliarder norske kroner etter dagens kurs. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

VIL EKSPANDERE INTERNASJONALT: Torbjørn Aamodt og Sensio er glad for å ha landet oppkjøpet med Nordic Capital Evolutions. | Photo: Ingar Sørensen

Sensio solgt til Nordic Capital

For abonnenter

DIPS-TOPP: Thomas Smedsrud tok over som daglig leder i Dips og konsernsjef i morselskapet Kernel i fjor. | Photo: Dips

Dips økte inntektene med 29 prosent

For abonnenter